Denis Shapovalov: “Roger Federer je mit za mlajše igralce”

V intervjuju za ‘Gazzetta dello Sport’ je Denis Shapovalov komentiral svojega idola Rogerja Federerja.

Denis Shapovalov je že uveljavljeno ime (Foto: Tennisworldusa.com)

“Seveda je na prvem mestu Roger Federer. On je mit za mlajše igralce in še enoročni backhand ima, zato sem ga že od nekdaj skušal posnemati. Sledil pa sem tudi Rafaelu Nadalu, že zaradi njegove odločnosti in motivacije. Levičar je tako kot jaz.” Španec je prav tako večkrat potrdil, da je Shapovalov eden izmed glavnih akterjev mlajše generacije. 

“Kakšna čast,” je dejal Shapovalov. “Igrati proti Rafi je vedno prijeten izziv, od njega se lahko naučimo veliko glede pravega športnega duha.”

Vprašali so ga tudi o tem, kako se počuti na turneji. “Sprva se nisem počutil udobno, saj sem bil vedno okoli izjemnih tenisačev, jaz pa sem bil še izven TOP 100, zaradi česar mi je bilo neprijetno. Od začetka sezone pa se počutim bolje. Vem, kaj me še vse čaka. Skušam uživati lepote te službe, ki so potovanja po svoje in čudoviti kraji. Vesel sem in počaščen, da sem del tega sveta. Tranzicija iz mladincev v profesionalce je bila kar naporna, ampak na srečo sem imel ob sebi prave ljudi, ki ti pomagajo, da se ne počutiš preveč osameljenega, ko si tako dolgo stran od prijateljev in družine.”