Bedene na OP ZDA niz zmag podaljšal na šest

Aljaž Bedene do izjemne zmage. (Foto: Sportida)

Aljaž Bedene do izjemne zmage. (Foto: Sportida)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je dobro formo iz Portoroža prenesel tudi na Odprto prvenstvo ZDA, kjer je v 1. krogu prepričljivo, s 6:3, 6:4 in 7:5 ugnal Slovaka Jozefa Kovalika. V 2. krogu Bedeneta čaka obračun proti staremu znancu. 

Bedene proti Kovaliku ni imel nikakršnih težav. (Foto: Instagram)
Bedene proti Kovaliku ni imel nikakršnih težav. (Foto: Instagram)

Najvišje uvrščeni slovenski tenisač se je v 1. krogu zadnjega izmed turnirjev za Grand Slam v letošnji sezoni pomeril proti Jozefu Kovaliku. 26-letni Slovak si je mesto v glavnem delu žreba zagotovil s t.i. zaščitenim položajem oz. po angleško ‘protected ranking‘.

V prvih dveh nizih ponudil samo eno ‘break’ žogico

Bedene, ki je iz Portoroža v New York pripotoval z nizom 5 zmag, je obračun proti Kovaliku pričel udarno in že takoj v prvi igri dvoboja prišel do ‘breaka’. Zmago v prvem nizu je potrdil z novim ‘breakom’ v 9. igri, edini zares težak trenutek pa je bil pred Bedenetom pri rezultatu 4:4 v drugem nizu. Tedaj je namreč Ljubljančan moral reševati žogico za ‘break’ in bil pri tem tudi uspešen. Že v naslednji igri je do ‘breaka’ prišel sam, nato pa v 3. nizu le še potrdil svojo premoč.

Že osmič proti neugodnemu Francozu

Aljaž Bedene je z uvrstitvijo v 2. krog OP ZDA izenačil svoj najboljši rezultat v New Yorku. V 2. krog se mu je namreč že uspelo prebiti leta 2015, ko ga je nato s 3:1 v nizih ugnal Američan Donald Young.

V kolikor bo letos želel iti še dlje, bo v 2. krogu moral ugnati Francoza Benoita Pairea, ki je v New York pripotoval v odlični formi. Trenutno 26. igralec sveta se je v Winston-Salemu prebil vse do finala, dobro pripravljenost pa potrdil tudi z gladko zmago proti Braydenu Schnurju v 1. krogu OP ZDA.

Bedene in Paire sta si do sedaj v karieri nasproti stala že 7-krat, s 4:3 v zmagah pa vodi Paire, ki je dobil oba obračuna na trdi podlagi in 4 od zadnjih 5 dvobojev.

OP ZDA (New York, $28.619.350, trda podlaga, zunaj), posamezno (M), 1. krog
Kovalik J. (Svk/PR) – Bedene A. (Slo) 3:6, 4:6, 5:7

2. krog
Bedene A. (Slo) – Paire B. (Fra/29)