Kavčič in Murray še naprej uspešna na Majorki

Blaž Kavčič po preobratu boljši od Američana. (Foto: Instagram)

Na turnirju serije Challenger v Majorki, kjer se tenisači merijo na trdi podlagi, je slovenski tenisač Blaž Kavčič zabeležil še drugo zmago in se tako še približal morebitnemu srečanju z Andyjem Murrayjem. Oba potrebujeta še eno zmago. 

Kavčič do prepričljive zmage proti 10. nosilcu turnirja. (Foto: Instagram)
Kavčič do prepričljive zmage proti 10. nosilcu turnirja. (Foto: Instagram)

Blaž Kavčič je v 2. krogu prišel do zelo lepe zmage proti trenutno 161. igralcu sveta Quentinu Halysu, ki je še lansko leto na ATP lestvici zasedal 102. mesto. Francoz je na turnirju veljal za 10. nosilca, a proti 32-letnemu Ljubljančanu pravih možnosti za zmago ni imel.

Kavčič v celotnem obračunu ni ponudil niti ene same žogice za ‘break’, na koncu pa izgubil vsega 5 iger. Sam si je priigral 5 žogic za ‘break’, kar 4 pa izkoristil.

Kmalu proti Murrayju?

V osmini finala se bo “Kaljut” pomeril proti Sergiyju Stakhovskemu, ki je v preteklosti veljal za dobro stranko. Kavčič se je namreč z Ukrajincem do sedaj pomeril 3-krat, prav vse tri obračune pa dobil z 2:1 v nizih. V kolikor bi Ukrajinca uspel premagati tudi sedaj, bi ga v četrtfinalu po vsej verjetnosti čakal medsebojni obračun z Andyjem Murrayjem, ki v Majorki zaenkrat prav tako deluje prepričljivo. V osmini finala se bo pomeril proti Italijanu Matteu Violi.

Challenger Majorka (Španija, €46.600, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. krog:
Granollers G. (Špa) – Kavčič B. (Slo) 1:6, 6:7(1) 
Sibille I. (Fra) – Murray A. (Vb) 0:6, 1:6

2. krog:
Kavčič B. (Slo) – Halys Q. (Fra/10) 6:3, 6:2
Murray A. (Vb) – Gombos N. (Svk/3) 6:3, 6:4

Osmina finala:
Stakhovsky S. (Ukr/7) – Kavčič B. (Slo)
Viola M. (Ita) – Murray A. (Vb)