Hercogova še tretje leto zapored obstala v 1. krogu

Hercogova v tesnem obračunu ni uspela ugnati domačinke. (Foto: Instagram)

Hercogova v tesnem obračunu ni uspela ugnati domačinke. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisačici Poloni Hercog na Odprtem prvenstvu ZDA ni uspelo ponoviti uspeha iz let 2011, 2014 in 2015, ko se je prebila v 2. krog glavnega dela turnirja. Mariborčanko je tokrat v New Yorku v 1. krogu zaustavila domačinka Danielle Rose Collins. 

Hercogova v tesnem obračunu ni uspela ugnati domačinke. (Foto: Instagram)
Hercogova v tesnem obračunu ni uspela ugnati domačinke. (Foto: Instagram)

Polona Hercog je s porazom v 1. krogu Odprtega prvenstva ZDA zaključila z nastopi na turnirjih za Grand Slam v letošnji sezoni. Tako kot v New Yorku, je tudi v Melbourneu obstala v 1. krogu, precej bolj zadovoljna pa je lahko z nastopi na Roland Garrosu in Wimbledonu, kjer se je prebila vse do 3. kroga.

28-letno Mariborčanko je tokrat zaustavila 3 leta mlajša Danielle Rose Collins, ki je bila po 2 urah in 27 minutah boljša s 6:3, 4:6 in 6:4, in se tako prvič v karieri prebila v 2. krog OP ZDA.

Hercogova izkoristila 2 od 10 žogic za ‘break’

Dvoboj je bil v vseh treh nizih izjemno izenačen, kar kaže tudi končna statistika o osvojenih točkah na celotnem srečanju (101:94 v v korist Američanke).

Kot prva je do ‘breaka’ v 4. igri prišla Američanka, ki je nato v 9. igri rešila dve povezani žogici za ‘break’ in niz dobila s 6:3. V drugem nizu Hercogova nasprotnici ni ponudila niti ene žogice za ‘break’, sama pa svojo 4. na tekmi izkoristila v pravem trenutku, v 10. igri drugega niza, ko je rezultat v nizih poravnala na 1:1.

Začetek odločilnega tretjega niza ni šel na roke Hercogovi, ki se je hitro znašla v zaostanku z 0:2. Do ‘re-breaka’ je prišla v 6. igri tretjega niza, rezultat najprej poravnala na 3:3, nato pa brez izgubljene točke osvojila še igro, ki jo je popeljala v vodstvo s 4:3. Collinsova je v težkih trenutkih ostala mirna, Hercogova pa je po zapravljeni žogici za osvojitev 9. igre v nizu Američanki ponudila novo ‘break’ žogico, ki jo je nasprotnica tudi izkoristila. V naslednji igri je Hercogovi prvo žogico za zmago uspelo rešiti, druge pač ne.

OP ZDA (New York, $26.759.150, trda podlaga, zunaj), posamezno (Ž), 1. krog
Martić P. (Hrv/22) – Zidanšek T. (Slo) 6:4, 4:6, 6:1
Collins D. R. (Zda) – Hercog P. (Slo) 6:3, 4:6, 6:4


Posamezno (M)
1. krog:
 Kovalik J. (Svk) – Bedene A. (Slo)  3:6, 4:6, 5:7 
2. krog: Bedene A. (Slo) – Paire B. (Fra/29)


Dvojice (Ž), 1. krog
(3)Dabrowski G./Xu Y. – Marozava L./Srebotnik K.
Aoyama S./Krunić A. – Peterson R./Zidanšek T.
Jakupović D./Santamaria S. – (WC)Di Lorenzo F./Li A.
Jabeur O./Stollar F. – (10)Hradecka L./Klepač A.