ATP Rim: Novak Đoković prvič v sezoni do četrtfinala!

Štirikratni šampion Novak Đoković je končno prišel do četrtfinala ATP turnirja. Nekaj, kar mu letos še ni uspelo, je dosegel z zmago proti Albertu Ramosu-Vinolasu s 6:1 in 7:5 v 1 uri in 28 minutah. Naslednji ga čaka Kei Nishikori.

To je bil nasploh prvi četrtfinale za Srba po lanskoletnem Wimbledonu. Deveta zmaga letos in šesto slavje proti Špancu v prav toliko tekmah. Ramos-Vinolas ni dosedaj osvojil niti niza. Novak pa igra vse bolje, čemur priča statistika 26 winnerjev in 22 neizsiljenih napak. Precej učinkovit je bil na returnu, kjer je dosegel 47 odstotkov točk.

Napredoval je tudi Nemec Alexander Zverev

Zmaga pa ni prišla zlahka. Kyle Edmund se je upiral do zadnjega, a je na koncu Britancu vendarle zmanjkalo goriva. Po 1 uri in 58 minutah je Zverev s 7:5 in 7:6 dosegel osmi četrtfinale na turnirjih serije Masters. Kako daleč lahko pride Nemec, bomo videli že jutri, ko se bo soočil z Davidom Goffinom, njemu v prid pa govori dejstvo, da je danes serviral s kar 77-odstotno uspešnostjo. Če Nemcu pada servis, potem je še kako nevaren.