WTA Rim: Srebotnikova še šesto leto zapored v četrtfinalu!

Katarina Srebotnik se v Rimu kot kaže počuti odlično. (Foto: zimbio.com)

Katarina Srebotnik se v Rimu kot kaže počuti odlično. (Foto: zimbio.com)

Katarina Srebotnik se je v Rimu v navezi skupaj z Američanko Vanio King prebila v četrtfinale turnirja serije WTA Premier. V tekmi 2. kroga je ameriško-slovenska naveza rešila 3 zaključne žogice in se po pravem trilerju veselila preboja med najboljših 8 dvojic na turnirju. Če bo Srebotnika želela napredovati v polfinale, bo morala jutri na kolena spraviti 2. nosilki, dvojico Sestini Hlavackova/Strycova. 

Katarina Srebotnik se v Rimu kot kaže počuti odlično. (Foto: zimbio.com)
Katarina Srebotnik se v Rimu kot kaže počuti odlično. (Foto: zimbio.com)

37-letna Velenjčanka se v večnem mestu kot kaže počuti odlično, saj se že kar 6 let redno uvršča vsaj v četrtfinale turnirja serije WTA premier. Leta 2014 je tukaj s Kveto Peschke turnir osvojila, ko je s Čehinjo velikem finalu premagala domačo dvojico Errani/Vinci, v zadnjih dveh sezonah pa je z Andrejo Klepač in Abigail Spears obstala v četrtfinalu. Tokrat je “Kata” združila moči z Vanio King, s katero WTA turnirja v karieri še ni osvojila.

Ubranili tri zaključne žogice

V 1. krogu je ameriško-slovenska naveza že bila v težavah, ko je proti povabljeni dvojici v prvem nizu zaostajala z 2:4. Izkušeni tenisačici sta se tedaj zbrali in do konca obračuna izgubili le še eno igro in s kravato napredovali v 2. krog.

Tam ju je čakala španska naveza Medina Garrigues A./Parra-Santonja A., ki je v 1. krogu izločila slovensko-špansko navezo Klepač A./Martinez Sanchez M. J. Srebotnikovi je odlično kazalo, da bi se preboja v četrtfinale veselila že po dveh odigranih nizih, saj sta Slovenka in Američanka dobili prvi niz, v tie-breaku drugega pa vodili s 4:1. Naslednjih 6 točk je pripadlo španski navezi, ki pa je v odločilnem nizu že vodila tudi z 9:6 in imela na voljo tri zaključne žogice. Kata in Vania sta tedaj vnovčili vse svoje izkušnje in s petimi zaporednimi točkami prišli do velike zmage.

WTA Premier Internazionali BNL d’Italia (Rim, $3,351,720), pesek, dvojice:
1. kolo: King V./Srebotnik K – (WC)Chiesa D./Matteucci A. 7:5, 6:0
1. kolo: Medina Garrigues A./Parra-Santonja A. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 7:6(4), 6:4
2. kolo: King V./Srebotnik K. – Medina Garrigues A./Parra-Santonja A. 6:4, 6:7(4), 11:9
Četrtfinale: King V./Srebotnik K. – (2)Sestini Hlavackova A./Strycova B.