Marija Šarapova: “Saj nisva šla na zmenek!”

V ponedeljek je na spletu zaokrožil posnetek, kako skupaj v Rimu trenirata Marija Šarapova in Rafael Nadal. Podobni mešani treningi so redki, ker pa je teniška lepotica igrala z nepremagljivim Nadalom, ki na peščeni podlagi uživa že skorajda mitološki sloves, je bilo zanimanje še toliko večje. Morda je celo odprlo debato, ali ženske igralke sploh lahko konkurirajo tenisačem? Rusinja je dokazala, da lahko. 

Pa čeprav z eno samo osvojeno točko na treningu, saj bi bila tekma med njima bržkone enosmeren promet za trenutno najboljšega igralca na svetu (drugi na ATP lestvici). Par je izkoristil priložnost skupnega turnirja in poskrbel za navdušenje med oboževalci. “Videla sem, da je treniral pred mano, zato sem rekla svoji ekipi, da bi bilo zares izjemno, če bi lahko prišla do njega in ga prosila, da z mano odigra nekaj točk. Odgovorili so mi, da ni prav nič narobe s tem in da naj ga kar vprašam.”

“Verjetno je mislil, da sem zares čudna,” je v smehu povedala Rusinja. “Verjetno še vedno misli, da sem čudna, ampak tako sem se počutila. Ko sem hodila proti njemu, sem si govorila ‘pomiri se, saj ga ne vabiš na zmenek’, ampak na koncu dneva sem si samo želela izkoristiti priložnost, da zaigram proti Rafi na pesku. To je bilo nekaj, kar sem si vedno želela. Bila pa sem tako zelo živčna.”

O novi teniški partnerki so povprašali tudi Rafaela Nadala. “Treniral sem tudi z Ano Ivanović pred leti na Majorki, ampak z njo sem imel celoten trening. Bilo je odlično, na igrišče prinese intenziteto in bila je dobra izkušnja.” 

https://www.youtube.com/watch?v=28MNf5FBPLc