ATP Queens: Querrey premagal Wawrinko, odličen Tiafoe

61. igralec sveta Jeremy Chardy je letošnjega junija očitno našel novo moč na travnati podlagi. Po zmagi na Challengerju v Surbitonu in finalu v s-Hertogenboschu nadaljuje z odličnimi predstavami tudi v Londonu, kjer je s 7:6 in 6:3 v 1 uri in 23 minutah premagal Daniila Medvedeva.

Francoz pa ni edini, ki kaže izvrstno formo. Bivši šampion Sam Querrey je zabeležil lepo zmago proti Stanu Wawrinki. 7:5, 6:7 in 6:1 je bilo. Američan se ne zelenici počuti udobno, kar dokazuje tudi njegov naslov iz leta 2010. Na turnirju drži statistiko zmag in porazov 20-9, kar je precej dobro. Sedaj je čas, da odigra še bolje, saj ga v naslednjem krogu čaka Marin Čilić. Hrvat se je rešil neugodnega Gillesa Mullerja, ki mu je pričakovano vzel en niz. Luksemburžan je na travi s svojim močnim servisom vedno neugoden.

In če govorimo o Jeremyju Chardyju, lahko že povemo, kdo bo njegov tekmec v četrtfinalu. Frances Tiafoe je s 6:4, 2:6 in 6:4 premagal Leonarda Mayerja. “Zelo sem motiviran,” je povedal Američan .”Trava ni bila moja najljubša podlaga, ampak letos sem imel dobro pripravo. Po Roland Garrosu sem kar nekaj tednov treniral in se pripravljal. Obrestovalo se je.”