Dalila se ne ustavlja – tu je četrtfinale in TOP 100!

Travnata pravljica Dalile Jakupović se nadaljuje! Po preboju v četrtfinale turnirja serije WTA v Nottinghamu, se je 27-letna slovenska tenisačica med najboljših 8 prebila tudi na izjemno močnem turnirju v Birminghamu. Zmaga nad Osako je tudi zagotovilo, da bo Jakupovićeva s ponedeljkom postala članica najboljše 100-terice na svetu. 

Dalila Jakupović z izjemnimi predstavami do preboja v elitno 100-terico. (Foto: Getty Images)
Dalila Jakupović z izjemnimi predstavami do preboja v elitno 100-terico. (Foto: Getty Images)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović iz dneva v dan dokazuje, da izjemni rezultati, ki jih v letošnji sezoni, še zdaleč niso slučaj. V zadnjih 10 dneh je 28-letna Primorka nanizala kar 7 zmag, kar je zavidljiv rezultat tudi za samo svetovno elito.

Tokrat je pred Slovenko pokleknila 20-letna Japonka Naomi Osaka, ki obračuna poti Jakupovićevi ni uspela dokončati. “Nikoli ni lepo zmagati, ko je nekdo poškodovan,” so bile prve besede Slovenke, ki je nadaljevala: “Poizkušala sem se osredotočiti na mojo igro in tako čim manj pogledovati na njeno stran. Upam, da bo Osaka kmalu nared za nove turnirje.”  Jakupovićeva tudi tokrat ni odstopala od svojega načina igre in z agresivnim pristopom odigrala odličen prvi niz. Za zmago s 6:3 je potrebovala 33 minut, še pred pričetkom drugega niza pa je Japonka zaradi poškodbe obračun predala. Jakupovićeva se je znova odlično znašla, ko je bila primorana reševati žogice za “brejk” (3/3), Osaki pa je začetni udarec odvzela obakrat, ko si je priigrala to priložnost.


Padla je 17. igralka sveta, klonila tudi 18. – je na vrsti še 19. igralka sveta?

Še pred četrtkom se je tako Dalila Jakupović v skoraj milijon ameriških dolarjev vrednem turnirju serije WTA prebila do pete zmage. Ta jo na WTA “live” lestvici uvršča na 91. mesto in ji zagotavlja obstoj med najboljšo 100-terico tudi s ponedeljkom. Jakupovićeva si je z zmago v 2. krogu zagotovila že najmanj 125 WTA točk in 24.880 ameriških dolarjev, a vsekakor ni tako garala, da bi se s tem že sprijaznila. Po zmagi nad 17. in 18. igralko sveta, bo Jakupovićeva po dnevu počitka imela priložnost, da na kolena spravi še 19. igralko sveta Magdaleno Rybarikovo. 29-letna Slovakinja najboljše rezultate beleži prav na travnati podlagi, nase pa je opozorila predvsem s prebojem v polfinale Wimbledona v lanski sezoni.

WTA Birmingham (Velika Britanija, $936.128, trava), posamezno (Ž)
1. krog kvalifikacijJakupović D. (Slo) – Paolini J. (Ita) 7:6(5), 4:6, 7:6(6)
2. krog kvalifikacijJakupović D. (Slo) – Vickery S. (Kan/6) 7:6(3), 7:5
3. krog kvalifikacijJakupović D. (Slo) – Pera B. (Zda/3) 6:3, 6:4
1. krogJakupović D. (Slo) – Mertens E. (Bel/7) 3:6, 7:6(7), 6:1
2. krog: Jakupović D. (Slo) – Osaka N. (Jap) 6:3, * – predaja
Četrtfinale: Jakupović D. (Slo) – Rybarikova M. (Svk)

Dvojice:
1. krog: King V./Srebotnik K. – (WC)Bouchard E./Cibulkova D. 2:6, 6:2, 10:8
Četrtfinale: King V./Srebotnik K. – (1)Babos T./Mladenovic K.