ATP Halle: Khachanov boljši od Nishikorija, izpadel Thiem

22-letni Karen Khachanov je zabeležil 20. zmago sezone s prepričljivo predstavo proti Japoncu Keiju Nishikoriju. Ta je bil nemočen v porazu z 2:6 in 2:6. Vse skupaj je trajalo zgolj 1 uro in 17 minut. To bo prvi četrtfinale za Rusa od februarja in skupno četrti sezone.

Karen Khachanov blesti v Halleju (Foto: Atpworldtour.com)

12 mesecev nazaj je Kei Nishikori predal obračun proti Karenu, prav tukaj v Halleju. In tudi danes je bil daleč pod nivojem tenisa, ki ga je sposoben prikazati. Japonec se pravzaprav nikoli prebudil. Izgubil je polovico točk na svoj začetni udarec in nasprotniku ponudil kar enajst brejk priložnosti. Karen je izkoristil štiri izmed teh, kar je bilo dovolj za gladko zmag

V dnevu, polnem presenečenj, je svoje opravil Roberto Bautista-Agut. Borbeni Španec, ki uspeh pripisuje konstantnosti, se kar nekako znajde na travnai podlagi, čeprav je zanj veliko bolj značilen pesek. Na drugi strani je imel Robina Haaseja, ki sicer blesti na travi, a ta teden ni prikazal dobrega tenisa. 6:4 in 7:5 je bilo za Aguta, ki je v drugem nizu malce padel in nasprotniku v deveti igri ponudil tri vezane brejk priložnosti. Ampak Haase jih ni znal izkoristiti. Storil je celo serijo neizsiljenih napak, izgubil igro, nekaj minut kasneje pa še svoj začetni udarec.