ATP Queens: Kyrgios se poigrava z nasprotniki

Kje je meja med tem, da je tenisač atraktiven in navdušujoč, in tem, da namerno izgublja tekmo zaradi netruda? Pravilen angleški izraz je “tanking”, in če so koga že kdaj obtožili v preteklosti, potem je ta človek Nick Kyrgios. Ampak dokler Avstralec zmaguje, očitno to nikogar ne moti. Problem bo, ko bo začel zaradi enakih potez izgubljati.

Po zmagi nad Andyjem Murrayjem se je Nick Kyrgios poigral še s Kyleom Edmundom. Avstralec ne more iz svoje kože in v Londonu že cel teden zabava občinstvo s svojimi vragolijami in čudežnimi udarci. Zaenkrat mu ti prinašajo zmage, vprašanje pa, kako daleč ga bo pripeljal takšen odnos. Tokrat je bil s 7:6, 6:7 in 6:3 boljši od Edmunda v 2 urah in 11 minutah. Naslednji ga čaka Feliciano Lopez.

Prepričljiv tudi Novak Đoković

Srb je po zmagi nad Grigorjem Dimitrovom spustil krik zmagoslavja. Ve, da se bliža svoji najboljši izvedbi. Malo pa po malo, kar je dokazal danes z impresivnim rezultatom 6:4 in 6:1 v 65 minutah igre. Pred tekmo je Bolgar iskal upanje v dejstvu, da Novak ne igra tako vrhunsko kot nekoč, a še vedno – danes je bil daleč od zmage. “Vidi se, da je nivo njegovega tenisa padel,” je bil optimističen Dimitrov, a danes ni našel pravega odgovora. To je bilo njuno osmo srečanje in sedma zmaga za Novaka, ki se bo v naslednjem krogu pomeril proti Adrianu Mannarinu ali Julienu Benneteauju.