ATP Halle: Federer ubranil dve zaključni žogici!

Devetkratni zmagovalec turnirja v nemškem Halleju Roger Federer se je prebil v četrtfinale še šestnajstič v karieri. Švicar preprosto ne zna izgubiti prej, čeprav je danes manjkalo zelo malo. Benoit Paire je zapravil dve zaključni žogici ali pa obratno; Federer se je še enkrat več vrhunsko rešil in si po skorajda dveh urah priigral zmago s 6:3, 3:6 in 7:6.

To je bila že 18. zaporedna zmaga na travi za Švicarja, ki se očitno še ne misli zaustaviti. V Halleju išče zmago, ki bi mu priskrbela prvo nosilno mesto pred Wimbledonom. Skupno gledano pa je bila to će 170. travnata zmaga, s čimer se bliža rekordu Jimmyja Connorsa. Ta stoji na vrhu s 174 zmagami.

Paire je uprizoril resnično dobro predstavo, a ga je v pomembnih trenutkih izdal njegov forehand. Federer je ubranil dve zaključno žogici, nato pa izkoristil svojo. Sedaj ga čaka Matthew Ebden, ki je izločil bivšega zmagovalca in domačega ljubljenca Philippa Kohlschreiberja.

Še naprej izvrsten Borna Čorić

Hrvata bo v četrtfinalu pričakal Andreas Seppi, kar niti ni tako neugoden žreb. Sploh če štejemo zraven, da Čorić trenutno igra zares izvrsten tenis. In ne smemo pozabiti, da je bila to zanj šele 11. tekma na travnati podlagi (4-7). S 6:4 in 6:2 je bil boljši od Nikoloza Basilashvilija. Čorić je bil zanesljiv na svoj začetni udarec, dobil je 81 odstotkov točk na prvi začetni udarec.