Hercogova zapušča Mallorco, Klepačeva v polfinalu

Ekipa KleMar nadaljuje z dobrimi predstavami v Španiji. (Foto: MallorcaOpen)

Ekipa KleMar nadaljuje z dobrimi predstavami v Španiji. (Foto: MallorcaOpen)

Slovenska tenisačica Polona Hercog je bila na turnirju serije WTA v Mallorci na dobri poti k preboju v četrtfinale. 27-letna Štajerka je proti Američanki Alison Riske vodila s 6:3 in 2:1, na koncu pa vendarle morala priznati premoč nasprotnici. Uspešnejša je bila Andreja Klepač, ki si je v konkurenci dvojic že zagotovila mesto v polfinalu. 

Ekipa KleMar nadaljuje z dobrimi predstavami v Španiji. (Foto: MallorcaOpen)
Ekipa KleMar nadaljuje z dobrimi predstavami v Španiji. (Foto: MallorcaOpen)

Poloni Hercog se tudi v Mallorci ni uspelo prebiti v četrtfinale. Med najboljših 8 na turnirju se je Hercogovi v letošnji sezoni uspelo prebiti le v Carigradu, kjer je Mariborčanka šla vse do finala, od tedaj naprej pa je nastopila na 6 turnirjih in skupno zabeležila 4 zmage in 6 porazov.

Tokrat se je Hercogova za mesto v četrtfinalu borila proti Američanki Alison Riske, ki je v 1. krogu presenetila z zmago nad Nemko Angelique Kerber. Proti Slovenki se je znašla v težkem položaju, saj je prvi niz izgubila, v drugem pa po treh igrah prav tako bila v “brejku” zaostanka (1:2). Sledile so tri zaporedne igre Američanke, ki je povedla s 4:2, Hercogovi pa se je uspelo vrniti v drugi niz in rezultat poravnati na 5:5. Tedaj je sledil delni izid 7:1 v osvojenih igrah za Američanko, ki je tako v tretjem nizu povedla s 5:1. Vse je kazalo na to, da bo Alison Riske prišla do prepričljive zmage v tretjem nizu, a temu vendarle ni bilo tako. Mariborčanka se je v 9. igri tretjega niza prebila celo do 2 žogic za znižanje zaostanka na 4:5, a jih ni izkoristila.

Polona je s prebojem v osmino finala WTA turnirja v Mallorci prišla do 30 WTA točk in 2742€ denarne nagrade.

Ekipa KleMar upravičuje vlogo 1. favoritinj

Če se v nadaljnje tekmovanje ni uspelo uvrstiti Hercogovi, pa je z rezultatom lahko toliko bolj zadovoljna Andreja Klepač, ki tudi v Mallorci uspešno nastopa z Mario Jose Martinez Sanchez. Slovensko-španski navezi v Španiji pripada vloga 1. nosilk,  v prvih dveh obračunih pa Andreja in Maria Jose nista naleteli na tekmici po meri. Za mesto v finalu se bosta Slovenka in Španka pomerili  proti dvojici Knoll X./Smith A.

WTA Mallorca Open (Španija, $250.000, trava), posamezno (Ž)
1. krog: Hercog P. (Slo) – Kužmova V. (Svk/LL) 7:6(3), 6:2
2. krog: Riske A. (Zda) – Hercog P. (Slo) 3:6, 7:5, 6:3

Dvojice:
1. krog: (1)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – Medina Garrigues A./Parra-Santonja A. 6:4, 6:2
Četrtfinale: (1)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – Rosolska A./Spears A. 6:3, 6:1
Polfinale: (1)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – Knoll X./Smith A.