Od jutra do večera; dan z Rogerjem Federerjem

Ste se kdaj vprašali, kako izgleda običajen delovni dan Rogerja Federerja? Nemški časopis mu je Stuttgartu sledil in beležil, kako izgleda dan v življenjeu vrhunskega športnika.

Roger se v petek prebudi ob 9. uri zjutraj v hotelski sobi, kjer se pretegne in izvede jutranje vaje. Eno uro kasneje si privošči zajtrk s trenerjem, 42-letnim Severinom Luthijem. Ob 11.28 potujeta do teniškega kluba Weinssenhof, kjer ob 12.20 opravita 25-minutni trening. Kratko ogrevanje, nato pa nekaj izmenjav z osnovne črte, na mreži in na returnu. Njegov teniški partner je Jonathan Eysseric. Ker se je Federer v naslednjem krogu pomeril proti Guidu Pelli, levičarju, je bil Eysseric idealna izbira.

12.45 in čas je za kosilo; testenine s solato, nato pa je sledil kratek ogrevalni program. Ob 15.15 se Roger Federer poda na centralni stadion na tekmo, ki traja 65 minut. “Po tekmi sem sproščen, podpišem nekaj avtogramov in se slikam z oboževalci,” je povedal Federer. 17.26 – Federer zapusti prizorišče in se po novinarski konferenci odpravi proti hotelu. Sedaj je čas za masažo in večerjo s sponzorji. Njegov dan se zaključi ob 23.00