ATP Monte-Carlo: Dimitrov se je upiral, a ne dolgo ….

Rafael Nadal je varno prišel v četrtfinale po suvereni zmagi proti Grigorju Dimitrovu s 6:4 in 6:1 v 1 uri in 36 minutah. Bolgar se je upiral, toda ne za dolgo. 

Rafael Nadal (Foto: Tennisworldusa.com)

Rafa in Grigor sta se srečala že trinajstkrat, od tega pa je Španec slavil kar dvanajstkrat. Če igrata na peščeni podlagi, je skorajda jasno, kdo bo slavil. Tako, kot je to jasno, ko Rafa igra proti skorajda kateremu koli nasprotniku. Štirje odvzemi servisa so bili dovolj, da je tudi tokrat zlomil voljo Dimitrova, ki je v prvem nizu pokazal odličen tenis, a ostal praznih rok.

Dimitrov je bil motiviran, to je bilo jasno. Vprašanje, koliko je zares verjel v zmago, toda Bolgar je dal vse od sebe. Po izgubljenem prvem nizu pa je malce popustil, Rafa pa je le še močneje stisnil primež. Da dobimo boljši vpogled v formo Nadala na pesku Monte-Carla; nazadnje je niz izgubil proti Kyleu Edmundu leta 2017.

Glede na težave, ki jih je imel Grigor Dimitrov v zadnjih 15 mesecih, ko je zaradi poškodbe rame čisto izgubil igro in sebe, je takšna tekma proti najboljšemu peščenemu igralcu vseh časov povsem soliden rezultat.

https://www.facebook.com/TennisTV/videos/452726958801554/