AO: Tiafoe na 21. rojstni dan presenetil še Dimitrova!

Frances Tiafoe v Melbourneu do uspeha kariere. (Foto: zimbio.com)

Frances Tiafoe v Melbourneu do uspeha kariere. (Foto: zimbio.com)

Mladi Američan Frances Tiafoe je s še eno izjemno predstavo navdušil in spravil na kolena še Bolgara Grigorja Dimitrova. Po 3 urah in 43 minutah je bil končni rezultat na Melbourne Areni 7:5, 7:6(6), 6:7(1) in 7:5 v korist Američana, ki je tako prišel do uspeha kariere. 

Frances Tiafoe v Melbourneu do uspeha kariere. (Foto: zimbio.com)
Frances Tiafoe v Melbourneu do uspeha kariere. (Foto: zimbio.com)

Oba sta začela dobro, Grigor je kot prvi napadel servis Francesa in si zagotovil 3 break priložnosti. Izjemno tudi mentalno dobro pripravljen Tiafoe jih je ubranil. Kmalu je sledila še ena, katera je tudi ostala neizkoriščena, tako da je Frances preživel prvi preizkus in dal vedeti nekoč 3. igralcu sveta, da danes ne bo poceni prodal svoje kože.

Sledil je prvi break. Tiafoe je serviral za zmago, a Dimitrov je še enkrat napadel in izkoristil 8. priložnost za odvzem servisa. Tiafoe je takoj v naslednji igri udaril nazaj, naredil rebreak in bil v drugo uspešen. Tudi drugi niz ni razočaral, predvsem pa je bilo kup presenečenj. Dimitrov je imel break prednosti, katerega je hitro zapravil. Kasneje je imel v tiebreaku prednost s 6:3, a potem je dobil Američan 5 točk zapored, s katerimi je drugi niz uspešno pripeljal do konca.

Grigor v tretjem nizu ni dopustil mentalnega padca in se odlično pobral po zapravljeni priložnosti v drugem nizu. Frances je imel že break prednosti, vendar Bolgar ni obupal, se vrnil med žive in zanesljivo dobil tiebreak.

V četrtem smo spremljali zanesljivo serviranje obeh. Pokleknil je Dimitrov v 12. igri in s tem končal svoje nastope v Avstraliji. Trenutno še 39. igralec sveta, bo po končanem turnirju prvič vstopil med najboljših 30, saj se bo tudi v primeru poraza v četrtfinalu nahajal na 29. mestu. Če mu uspe še en met in se prebije v polfinale, bi pa to pomenilo prihod na sam rob najboljših 20, saj bi se nahajal okrog 22. mesta.

V četrtfinalu bo Američanu nasproti stal Rafal Nadal.