Murray gledalcu ponudil opravičilo in zastonj vstopnico

Andy Murray še v težkih trenutkih navdušuje s svojo dobro naravo. Škot se je na instagramu razočaranemu oboževalcu, ki ni mogel verjeti, kako slabo je njegov priljubljeni tenisač igral proti Novaku Đokoviću, opravičil in mu ponudil brezplačno vstopnico za tekmo na OP Avstralije.

Andy Murray in Novak Đoković sta v četrtek gostila odprt trening, kjer sta odigrala dva nedokončana niza, ampak je bil Škot v tako slabem stanju, da je dobil samo nekaj iger. 6:1 in 4:1 je bilo za Srba, preden sta prekinila, kar je razočaralo nemalo oboževalcev Murrayja. Ta je kasneje najavil tudi svojo odločitev glede upokojitve. Mnogi so svojo žalost zapisali na instagramu, zapis pa bomo tokrat pustili v angleščini: “Still in absolute shock that I finally got to see the man behind my love for tennis in action today. If it wasn’t for Andy, I’d still be sitting at home questioning mum on how she could possibly watch a sport that is so “boring”. It was Muzza that showed me just how entertaining tennis really could be and for that I thank him with my whole heart.”

“Muzza” je videl objavo in se takoj odzval, da mu je žal, ker ni mogel igrati bolje in s tem zabavati gledalce. Zahvalil se je za podporo, ob nadaljevanju razprave pa mu je ponudil tudi brezplačno vstopnico za ponedeljkovo tekmo proti Robertu Bautisti-Agutu, ki bi prav lahko bila njegova zadnja na Odprtem prvenstvu Avstralije.