Noben atlet si ne zasluži tega, meni Roger

O nenadni novici o upokojitvi Andyja Murrayja je spregovoril tudi Roger Federer. Švicar je priznal, da ga je novica ujela nepripravljenega.

Tudi on bo moral enkrat reči, da je imel dovolj (Foto: Tennisworldusa.com)

“Seveda sem videl, kako se muči s kolkom in bolečino. To se je v njegovem fitnesu poznalo že kar nekaj časa, ampak vseeno si želiš, da bi upokojitev prišla po naravni poti in da bi se je igralec veselil. Težava je v tem, da ni njegova odločitev; odločilo se je telo in to vsekakor boli,” je dodal Federer.

“Osvojil je Wimbledon, zmagal na olimpijskih igrah, postal je prvi igralec sveta. Je to nesrečo? Ne vem. Vedno sem bil mnenja, da imaš lahko več odličnih karier eno zraven druge. Mogoče je imel smolo tukaj v Melbourneu, kjer je dosegel pet final in vedno izgubil. Ampak mogoče bo ravno zaradi tega tukaj še toliko bolj priljubljen. Andy je delal ekstremno veliko na tem, da bi postal prvi igralec sveta, in to mu je tudi uspelo. Zmagal je toliko tekem in osvojil toliko turnirjev, ampak ljudje pozabljajo, kako talentiran igralec je. Njegov trud je zasenčil njegov talent.”

Teniški svet pa je še vedno v šoku. Kako tudi ne, dvakratni olimpijski prvak, trikratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam in nekdanji tenisač številka 1 na svetu Andy Murray je v Melbourneu s solzami v očeh sporočil, da se poslavlja od teniških igrišč.

Pred kratkim smo že poročali o vseh odzivih na žalostno novico. Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro, saj je še pred dnevi deloval pripravljeno in samozavestno. Bolečina je bil očitno vseeno prehuda.

https://www.facebook.com/BBCSport/videos/452604191943813/