Andy Murray bo predčasno končal sezono

Po izjemni sezoni leta 2016, ko je Andy Murray dvignil devet ATP lovorik in zmagal 78 tekem, da je postal prvi na svetu, so se kasneje začele težave s poškodbami. Po Wimbledonu je moral končati sezono in prestati operacijo kolka, od česar se še danes ni polno opomogel. 

Skušal se je vrniti v Brisbaneu, a je ugotovil, da še ni pripravljen, da bi tekmoval na najvišjem nivoju. Po 11 mesecih odsotnosti je povratek oznanil v Queensu, kjer je igral soliden tenis, a izgubil proti Nicku Kyrgiosu, nato pa je prvo zmago doživel v Eastbourneu proti Stanu Wawrinki. Odločil se je preskočiti Wimbledon, nastopil pa je zato na trdi podlagi v Washingtonu, kjer je nabral nekaj lepih zmag, a je moral predati četrtfinalni obračun proti Alexu de Minaurju. 

V Cincinnatiju je moral premoč priznati Lucasu Pouilleu v prvem krogu, na OP ZDA pa je bil od njega boljši Fernando Verdasco. Sedaj bo imel priložnost, da se izboljša na turnirjih v Shenzhenu in Pekingu, saj je dvakrat dobil povabilo organizatorjev. Sezono bo skušal končati na visokem nivoju, ampak že gleda v prihodnost. “To bosta moja zadna dva turnirja, nato se bom začel pripravljati za naslednje leto. Odločil sem se, da preskočim nekaj turnirjev ob koncu sezone, saj potrebujem daljše obdobje treninga. Hočem biti kar se da dobro pripravljen v začetku 2019.”