Serene ne bo v Peking, Đoković še razmišlja

Bodo gledalci v Pekingu videli na delu Đokovića? (Foto: atpworldtour.com)

Bodo gledalci v Pekingu videli na delu Đokovića? (Foto: atpworldtour.com)

Še preden se bodo zaključili vsi boji v Chengduju, Shenzhenu, Wuhanu in Taškentu, se bodo nekateri tenisači in tenisačice podali v boj za zmago na prestižnem turnirju v Pekingu. Organizatorji turnirja še čakajo na odločitev Novaka Đokovića, že pa je jasno, da na Kitajskem ne bo Serene Williams. 

Bodo gledalci v Pekingu videli na delu Đokovića? (Foto: atpworldtour.com)
Bodo gledalci v Pekingu videli na delu Đokovića? (Foto: atpworldtour.com)

Zdaj odhajam domov v Srbijo, kjer bom skupaj z otroki, v naslednjih dneh pa bom razmislil, če se bom udeležil turnirja v Pekingu. Zagotovo bom igral v Šanghaju,” so bile prve besede Novaka Đokovića po končanem Laverjevem pokalu, s katerimi ni ravno najbolj razveselil organizatorjev kar 3.401.860 ameriških dolarjev vrednega turnirja v glavnem mestu Kitajske. 31-letni Srb namreč kot 6-kratni zmagovalec turnirja velja za ljubljenca občinstva, z morebitno udeležbo pa bi vsekakor veljal za glavnega favorita, da vnovič poseže po lovoriki.

Kljub temu, da je v Laverjevem pokalu izgubil obe tekmi, je Srb posebej poudaril, da je vesel, da je zmagala njegova ekipa: “To je eno izmed tekmovanj, ki ti omogoča biti v ekipi skupaj z Rogerjem Federerjem, Rafaelom Nadalom, Grigorjem Dimitrovim in Alexandrom Zverevim, zato bi bil z veseljem še naprej del tega tekmovanja. Rad bi celo videl še močnejšo evropsko ekipo v letu 2019, a v tem trenutku ne morem zagotoviti, da bom zraven.”

Serena že zaključila sezono

Kljub temu, da se “Nole” morda ne bo udeležil turnirja, lahko v Pekingu pričakujejo izjemno močan turnir v moški konkurenci. Juanu Martinu del Potru, Alexandru Zverevu, Grigorju Dimitrovu in Andyju Murrayju, bodo denimo družbo delali še John Isner, Pablo Carreno-Busta, Fabio Fognini in Gael Monfils.

Še močnejša in bolj popolna zasedba se obeta v ženski konkurenci, kjer organizatorji pričakujejo Simono Halep, Caroline Wozniacki, Sloane Stephens, Garbine Muguruzo, Jeleno Ostapenko in še mnoge druge. Med drugim bo na turnirju nastopila tudi Venus Williams, ne bo pa v Pekingu njene sestre Serene, ki se je odločila, da ima tenisa za leto 2018 dovolj.