Amelie poziva Đokovića, da izglasujejo Gimelstoba

Justin Gimelstob (Foto: nypost.com)

Amelie Mauresmo je pozvala, da se osramočenemu Justinu Gimelstobu zavrne nadaljnje sodelovanje v ATP vodstvu.

Foto: www.cbssports.com/

Nekdanja številka ena in zmagovalka Wimbledona 2006 je trenutno aktivna trenerka na ATP turneji. V preteklosti je delovala z Andyjem Murrayjem, zdaj trenira številko 32 na ATP lestvici Francoza Lucasa Pouillea.

Tudi Gimelstob se je turneji preživljal kot trener – nazadnje z vrhunskim ameriškim igralcem Johnom Isnerjem – in ima več vlog v tenisu, tudi kot komentator za Tennis Channel. Vendar pa je njegova najbolj vplivna vloga kot predstavnik igralcev na krovu ATP zveze resno ogrožena, potem ko je bil obsojen na 60 ur skupnostnega dela in tri leta pogojne kazni, zaradi napada na podjetneža Randalla Kaplana.

Medtem ko se je Rafael Nadal izognil vprašanju, ali naj ostane na tem mestu, je bila Mauresmo bolj odkrita v svoji oceni Gimelstobove prihodnosti, čeprav je priznala, da ni pozorno spremljala situacije. “Torej ga je napadel, kajne? In priznal je, da je to storil? To je dejal,” je Mauresmojeva povedala skupini novinarjev.

“Predvidevam, da to ni takšno obnašanje, ki ga želite videti od nekoga v našem športu, ki ima veliko vlogo v kateremkoli ATP, WTA ali ITF… na primer, jaz ne vem, kako imenujete ta združenja, organizacije – definitivno ne. Čeprav nisem verjela, je sprejel dejstvo in rekel, da je res to storil, mislim, da ni primerno, da bi ostal tam.”

Samo člani odbora ATP ali svet desetih igralcev lahko izklučijo 42-letnega Američana. Glasovanje o prihodnosti Gimelstoba je predvideno za 14. maj na Odprtem prvenstvu Italije, saj je njegov triletni mandat v odboru na vrsti za podaljšanje in kot se trenutno zdi, bo zbral dovolj podpore v okviru odbora – pod vodstvom številke 1 Novaka Đokovića – za obstanek.