Aljaž Bedene osamljen med vražjimi Slovenkami

Bedene je bil dve točki oddaljen od zmage. (Foto: Twitter/Limeba Open)

Bedene je bil dve točki oddaljen od zmage. (Foto: Twitter/Limeba Open)

Prihajajoči, tretji letošnji turnir za Grand Slam v Wimbledonu, bo ponovno uprizoril pestro vzpenjanje slovenskega tenisa, predvsem ženskega. Štiri dekleta bodo nastopila v glavnem delu turnirja, ki pooseblja največjo mero spoštovanja v svetu tenisa.

Bedene je bil dve točki oddaljen od zmage. (Foto: Twitter/Limeba Open)
Aljaž Bedene. (Foto: Twitter/Limeba Open)

Spisek Slovenk je enak kot na prejšnjem turnirju velike četverice v pariškem Roland Garrosu, a tokrat z nekoliko večjo mero optimizma. Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Dalila Jakupovič so si uvrstitev v glavni del turnirja priborile z dobrimi igrami na preteklih turnirjih in posledično boljšo uvrstitvijo na lestvici WTA. Svojo zgodbo pa spisala 18-letna Kaja Juvan, ki je vrhunsko odigrala tri kvalifikacijske tekme in še posebej navdušila v odločilnem 3. krogu, ko je dobesedno knokavtirala 6. nosilko in nekdaj 24. igralko z lestvice WTA, Američanko Christino McHale.

Juvanova se je prvič prebila med elito nastopajočih v glavnem delu tretjega letošnjega grand slama, hkrati pa se je vrnila na t.i. kraj zločina, saj je pred dvema letoma v mladinski konkurenci, v paru s Srbkinjo Olgo Danilović, zmagala v konkurenci dvojic. Ob bok štirim posameznicam, bo Slovenija imela, tudi do neke mere precej močni orožji v konkurenci parov, kjer bosta nastopili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, vsaka s svojima partnericama.

Za zdrav optimizem pred nastopi vražjih Slovenk gre vzroke iskati v zadnjih turnirjih, kjer je Polona Hercog prek kvalifikacij prišla do glavnega dela turnirja v Eastbournu in po štirih zmagah, v osmini finala z 1:2 v nizih klonila proti nekdanji prvi igralki sveta Romunki Simoni Halep. Dobro je na istem turnirju nastopila tudi Tamara Zidanšek, ki je v 1. krogu premagala odlično Španko Carlo Suarez Navarro in nato v naslednjem izgubila z eno najboljših igralk na svetu in vodilno med mladimi ter vzpenjajočimi zvezdnicami tenisa, Belorusinji Aryini Sabalenko.

Pri slovenskih teniških igralcih ima vse v svojih rokah Aljaž Bedene, ki bi lahko izkoristil dobro pripravljenost in v kolikor izkoristi zmagovalen trenutek, ki je v tenisu prepogosto vzrok porazom, kjer odloča ena žoga, bi lahko vsaj izenačil svojo najboljšo wimbledonsko uvrstitev, ki jo je dosegel s 3. krogom leta 2017. Še ne 30-letni Ljubljančan je pretekli teden dobro nastopil na turnirju v londonskem Queensu, kjer je prestal kvalifikacije in nato v 2. krogu izgubil z Milošem Raonićem.  V kvalifikacijah sta nastopila še dva Slovenca. Dva Blaža, Kavčič, po več kot štirih mesecih in Rola, sta ponudila všečen tenis in z malce sreče, še posebej to velja za visokoraslega Rolo, bi bil izkupiček kaj hitro lahko na las podoben slovenskemu čudežnemu dekletu, Kaji Juvan,

Teniški turnir na sveti travi v Wimbledonu se začne 1. julija in konča 14 dni kasneje.

Vir: Tenis Slovenija