Juvanova v Wimbledonu proti Pliškovi

Kaja Juvan se bo pomerila s Čehinjo Krystino Pliškovo. (Foto: Instagram)

Kaja Juvan se bo pomerila s Čehinjo Krystino Pliškovo. (Foto: Instagram)

V Londonu je bil opravljen žreb za glavni del tako moškega kot tudi ženskega turnirja v Wimbledonu. Aljaž Bedene se bo tako kot na Odprtem prvenstvu Francije pomeril proti Borni Čoriću, svoje tekmice pa so dobile tudi vse štiri slovenske predstavnice. Juvanova bi se v primeru uvodne zmage pomerila proti Sereni Williams. 

Kaja Juvan se bo pomerila s Čehinjo Krystino Pliškovo. (Foto: Instagram)
Kaja Juvan se bo pomerila s Čehinjo Krystino Pliškovo. (Foto: Instagram)

Tako kot na Roland Garrosu, bo tudi v glavnem delu Wimbledona v posamični konkurenci nastopilo 5 slovenskih predstavnikov. Prvič bo na sveti travi med profesionalci nastopila 18-letna Kaja Juvan, kateri je žreb za nasprotnico v 1. krogu namenil 95. igralko sveta Kristyno Pliškovo.

27-letna Čehinja za razliko od sestre dvojčice Karoline igra z levo roko, prav tako pa uporablja dvoročni backhand udarec. Tenisačici se v dosedanjem delu karieri še nista pomerili, zmagovalko pa v 2. krogu po vsej verjetnosti čaka obračun proti Američanki Sereni Williams, ki se bo v 1. krogu pomerila proti Italijanki Giulii Gatto-Monticone.

Zidanškova proti nekdanji finalistki

Od preostalih treh slovenskih predstavnic v ženskem delu žreba, je imela najmanj sreče Dalila Jakupović, ki se bo v 1. krogu pomerila proti specialistki za travnato podlago, Belgijki Kirsten Flipkens. Trenutno 81. igralka sveta je leta 2013 v Wimbledonu že nastopila v polfinalu, prav tako pa dobila obe medsebojni srečanji proti Jakupovićevi.

Polona Hercog se bo v 1. krogu še drugič v karieri pomerila proti Slovakinji Viktorii Kužmovi, trenutno 46. igralki sveta. Prvič sta se med seboj pomerili lansko leto in to prav na travnati podlagi v Majorki, kjer se je zmage s 7:6(3) in 6:2 veselila Mariborčanka. V glavnem delu Wimbledona bo prvič nastopila tudi Tamara Zidanšek, ki se bo v 1. krogu pomerila proti Kanadčanki Eugenie Bouchard, finalistki Wimbledona iz leta 2014.

Bedene že petič proti 22-letnemu Hrvatu

Edini slovenski predstavnik v moškem delu žreba Aljaž Bedene se bo tako kot na Roland Garrosu tudi v Wimbledonu pomeril proti Hrvatu Borni Čoriću. Za tenisača bo to že 5. medsebojni obračun, s 3:1 pa zaenkrat v zmagah vodi 7 let mlajši Zagrebčan.

Wimbledon, posamezno (M), 1. krog
Čorić B. (Hrv/14) – Bedene A. (Slo)

Wimbledon, posamezno (Ž), 1. krog
Juvan K. (Slo/Q) – Pliškova Kr. (Češ)
Zidanšek T. (Slo) – Bouchard E. (Kan)
Jakupović D. (Slo) – Flipkens K. (Bel)
Hercog P. (Slo) – Kužmova V. (Svk)