Na Roland Garrosu jo je zaustavila Juvanova, tokrat nihče

Cori Gauff še ni dopolnila 16 let. (Foto: Twitter)

Cori Gauff še ni dopolnila 16 let. (Foto: Twitter)

V Wimbledonu se je še pred pričetkom glavnega dela turnirja spisala zgodovina. Natančneje, spisala jo je 15-letna Američanka Cori Gauff, ki je postala najmlajša udeleženka glavnega dela turnirja na sveti travi v času odprte ere tenisa. 

Cori Gauff še ni dopolnila 16 let. (Foto: Twitter)
Cori Gauff je stara komaj 15 let (Foto: Twitter)

Cori “CoCo” Gauff je komaj 15-letna ameriška tenisačica, ki je nase opozarjala že v mladinski konkurenci, ko je pred seboj mlela tudi nekaj let starejše tekmice. Lansko leto je na Roland Garrosu postala zmagovalka turnirja deklet, letos pa se je prvič v karieri poizkušala kvalificirati v glavni del Odprtega prvenstva Francije med profesionalkami.

V 2. krogu kvalifikacij jo je v Parizu zaustavila Kaja Juvan, ki je bila od Američanke boljša s 6:3 in 6:3, junakinje, ki jo bi lahko zaustavila v Wimbledonu, pa ni bilo. Trenutno 301. igralka sveta je v 1. krogu kvalifikacij s 6:3 in 6:4 ugnala 94. igralko sveta Aliono Bolsovo Zadoinov, v 2. krogu s 6:2 in 6:3 Valentyno Ivakhnenko (250. igralka sveta), za konec pa v 3. krogu še 129. igralko sveta Greet Minnen, ki je v celotnem srečanju osvojila le 2 igri (6:1 in 6:1).

Stara sem 15 let in igram v Wimbledonu. Kaj si še lahko želim?,” je spregovorila Gauffova po zmagi v 1. krogu kvalifikacij. No, le dva dni kasneje je Američanka v odprti eri tenisa postala najmlajša tenisačica, ki si je uspela priigrati mesto v glavnem delu Wimbledona.

Z britanskimi novinarji je spregovorila tudi o svojih idolih: “Serena Williams je bila vedno moj idol, prav tako Venus. Oni sta razlog, da sem prijela za lopar.”