Alexander Zverev: “Naslednjič moram najti način”

To pa ni trajalo dolgo! Po enem tednu se Rafael Nadal vrača na 1. mesto ATP lestvice, ki si ga je zaslužil z novo zmago v Rimu. Na vodilnem mestu je Španec preživel že 173 tednov. V manj kot mesecu dni je osvojil še tretji ATP turnir.

Po petih letih je Nadal ponovno prvak v Rimu. “Za mano je izjemen teden in tako pomemben teden, saj sem izgubil v četrtfinalu Madrida, sedaj pa tukaj šel do konca. Čustvena izkušnja, neverjetno vesel sem, da sem še osmič dvignil lovoriko. Da imam priložnost igrati in zmagovati, to mi pomeni največ.”

Nadal je prav tako spisal zgodovino po številu osvojenih naslovov. 

Vodilni v Odprti dobi tenisa

Igralec Število naslovov
(1) Jimmy Connors 109
(2) Roger Federer 97
(3) Ivan Lendl 94
(4) Rafael Nadal 78
(5) John McEnroe 77

Rafael Nadal je po prekinitvi zaradi dežja obrnil tekmo in prišel do zmage (Foto: Zimbio.com)

Zverev je v finalu začel počasi, nato pa v drugem nizu prikazal izjemen povratek. Nemec je bil nezaustavljiv, dokler ga ni v tretjem nizu prekinil dež. Po vrnitvi na igrišče nikakor ni našel istega momentuma in intezitete. Nadal je to s pridom izkoristil in zabeležil kar pet iger zapored. Zverev je razpadel o spraševanju, kaj se je zgodilo.

“Ničesar ne morem storiti sedaj. Naslednjič moram najti način, kako hitreje ujeti ritem in igrati takšen tenis že od začetka. Po prekinitvi sem igral preslabo. On je štartal veliko hitreje in igral bolj agresivno. In saj veste, ko si malo zmatran in potrebujše toliko časa, da se aktiviraš, proti Nadalu nimaš možnosti za zmago. Ni bilo časa, momentum se je popolnoma spremenil.”