RG: Kavčič na teren že danes, Rola v torek

Kvalifikanti bodo za preboj v glavni del turnirja morali preskočiti 3 ovire. (Foto: zimbio.com)

Kvalifikanti bodo za preboj v glavni del turnirja morali preskočiti 3 ovire. (Foto: zimbio.com)

Že je jasno, da bomo na Odprtem prvenstvu Francije lahko stiskali pesti za štiri slovenske predstavnike, štirje pa si bodo poizkušali mesto v glavnem delu turnirja še izboriti. Prvi se bo v boj podal Blaž Kavčič, ki bo na teren stopil že danes, v ponedeljek, ob 10. uri, v naslednjih dneh pa mu bodo sledili še Aljaž Bedene, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović. 

Kvalifikanti bodo za preboj v glavni del turnirja morali preskočiti 3 ovire. (Foto: zimbio.com)
Kvalifikanti bodo za preboj v glavni del turnirja morali preskočiti 3 ovire. (Foto: zimbio.com)

Manj kot teden dni smo oddaljeni od pričetka glavnega dela turnirja drugega izmed turnirjev za Grand Slam v sezoni 2018. Tistega, na katerem je že več kot desetletje vedno, ko je uvrščen v žreb, pri moških glavni favorit Španec Rafael Nadal. Govora je seveda o Roland Garrosu, kjer bo neuničljivi Rafa lovil že 11. turnirsko zmago. Od slovenskih predstavnikov je v glavni del turnirja že uvrščen 64. igralec sveta Aljaž Bedene, pridružiti pa se mu bosta poizkušala še Blaž Kavčič in Blaž Rola, ki bosta za preboj v glavni del turnirja morala preskočiti tri ovire.

Kavčič bo izzval Čeha, Rola Egipčana

Kot prvi od Blažev bo na teren stopil Kavčič, ki se bo v 1. krogu pomeril proti Adamu Pavlásku. 23-letni Čeh je kljub slabšem položaju na ATP lestvici (185. mesto) proti Slovencu postavljen v vlogo velikega favorita. Kavčič trenutno na ATP lestvici zaseda 152. mesto in je v nizu 5 zaporednih porazov, medtem češki tenisač na drugi strani v mesecu maju osvojil močan Challenger turnir v Rimu. Igralci, s katerimi bi se Kavčič v primeru zmage lahko pomeril v nadaljevanju kvalifikacij so Ilya Marchenko, Hugo Dellien, Taro Daniel, Victor Estrella-Burgos, Evan King in Dennis Novak. 

Malenkost bolj kot “Kaljutu” je bil žreb naklonjen Blažu Roli (233. igralec sveta), ki se bo v 1. krogu pomeril proti 27-letnemu Egipčanu Mohamedu Safwatu (182. igralec sveta). Slednji se na turnirjih serije ATP zaenkrat še ni proslavil, je pa nase opozoril v aprilu, ko se je na peščenem turnirju serije Challenger v Anningu prebil v finale. Zmaga proti Egipčanu bi za Rolo pomenila preboj v 2. krog, kjer se bo pomeril proti zmagovalcu obračuna med Bradleyjem Klahnom in Henrijem Laaksonenom, v morebitnem 3. krogu pa so njegovi možni nasprotniki Guido Andreozzi, Dustin Brown, John-Patrick Smith in Corentin Denolly.

Jakupovićeva in Zidanškova še brez nasprotnice

Če so moški že tik pred tem, da stopijo na teren, pa ženske na svoje nasprotnice v kvalifikacijah še čakajo. Od slovenskih predstavnic bosta v kvalifikacijah nastopili Dalila Jakupović (121. igralka sveta) in Tamara Zidanšek (123. igralka sveta), v glavni del turnirja pa je neposredno že uvrščena Polona Hercog. V konkurenci dvojic bosta nastopili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Roland Garros 2018 (Pariz, €18,232,000), pesek, posamezno (M)
Kvalifikacije, 1. kolo: Pavlásek A. (Češ) – Kavčič B. (Slo)
Kvalifikacije, 1. kolo: Safwat M. (Egi) – Rola B. (Slo)