Alcaraz v Buenos Airesu izpadel v polfinalu

Čilenec Nicolas Jarry, tretji nosilec teniškega turnirja v Buenos Airesu (676.141 evrov nagradnega sklada), je v polfinalu izločil drugega igralca sveta in prvega nosilca tekmovanja v Argentini, Španca Carlosa Alcaraza. Izid je bil 7:6 (2) in 6:3. V drugem polfinalu je v domačem obračunu Facundo Diaz Acosta premagal Federica Corio s 6:2 in 6:3.

Carlos Alcaraz (Foto: ATP)

Alcaraz, branilec naslova, je igral na prvem turnirju po izpadu v četrtfinalu uvodnega velikega slama sezone v Avstraliji. A ga je premagal osemindvajsetletni Jarry, 21. igralec svetovne lestvice, v njunem tretjem medsebojnem dvoboju se je zmage veselil prvič.

Dvajsetletni Španec se je nadejal, da bo v finalu dobil priložnost za obrambo naslova. Na zadnji stopnici turnirja je nazadnje stal avgusta lani na mastersu v Cincinnatiju, ko ga je v finalu ugnal najboljši igralec ATP, Srb Novak Đoković. Zadnjo turnirsko zmago pa si je Alcaraz priboril v Wimbledonu za drugi osvojeni naslov na grand slamih julija lani.

Jarry ga je premagal po dobrih dveh urah igre, ko je izkoristil drugo zaključno žogico za zmago v drugem nizu, ki ga je dokaj gladko dobil. Prvega je osvojil po podaljšani igri.

“Tretji medsebojni dvoboj mi je prinesel srečo, zmago proti enemu izmed najboljših igralcev sveta. To mi res veliko pomeni, tudi zato, ker je za menoj zelo naporen turnir, veliko težkih dvobojev sem imel,” je povedal Čilenec.

* Izida, polfinale:
Nicolas Jarry (Čil/3) – Carlos Alcaraz (Špa/1) 7:6 (2), 6:3;
Facundo Diaz Acosta (Arg) – Federico Coria (Arg) 6:2, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA