[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Darderi zmagovalec Cordobe

Enaindvajsetletni Italijan Luciano Darderi je zmagovalec teniškega turnirja ATP 250 v Cordobi z nagradnim 562.345 dolarjev. V dvoboju kvalifikantov je v finalu ugnal 12-let starejšega Argentinca Facunda Bagnisa gladko s 6:1 in 6:4.

Đoković začenja 412. teden na vrhu lestvice ATP, dva Slovenca med 500

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je še naprej prvi na lestvici združenja poklicnih igralcev ATP. Beograjčan je še 412. teden na prvem mestu. Med deseterico ni prišlo do sprememb, tudi pri Slovencih sta Blaž Rola in Bor Artnak zadržala mesti med najboljšimi 500 igralci.

Alcaraz bi raje osvojil olimpijski naslov kot OP Francije

Drugi igralec sveta Carlos Alcaraz je v ponedeljek pred nastopom na teniškem turnirju ATP v Buenos Airesu dejal, da bi, če bi moral izbirati, letos raje osvojil zlato olimpijsko odličje kot naslov na turnirju za veliki slam na OP Francije v Parizu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Občina namerava portoroška teniška igrišča nameniti domačinom

Po neuspešnem razpisu za najem teniških igrišč v Portorožu Občina Piran razpisa ne bo ponavljala, ampak se bo osredotočila na ureditev nogometnih, košarkarskih in drugih igrišč za domačine. Župan Andrej Korenika turističnemu gospodarstvu očita, da kljub poudarjanju pomena tenisa ni pripravljeno vložiti ničesar.

Nadal odpovedal nastop v Dohi

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je odpovedal nastop na turnirju v Dohi prihodnji teden. Kot je pojasnil na družbenih omrežjih, še ni pripravljen za tekmovanja.