Zverev: “Rafa in Novak dobita, kar želita, Carlos pa je že dvakrat igral zvečer”

Carlos Moya je podal svoje mnenje glede odločitve organizatorjev turnirja v Franciji, da bosta Nadal in Đoković igrala zvečer. Milorečeno Španec ni bil zadovoljen z odločitvijo.

2614c 16539037712985 1920 - Zverev: "Rafa in Novak dobita, kar želita, Carlos pa je že dvakrat igral zvečer"
Carlos Alcaraz in Alexander Zverev (Foto: Getty)

“Ne bi rekel, da je nespoštljivo, ampak Rafa nekaj šteje,” je povedal. “Turnir je osvojil 13-krat in če ima prošnjo, bi ga morali poslušati. On je del zgodovine Roland Garrosa.”

S tem, da bodo pogoji ugajali Novaku Đokoviću, sta se strinjala tudi Alex Corretja in Mats Wilander. Medtem je Carlos Alcaraz dvakrat igral zvečer, kar je ujezilo Alexandra Zvereva. Zdi se, da vedno nekomu nekaj ni prav.

“Carlos skoraj vsako tekmo igra na Chatrierju. On je nov superzvezdnik, nov obraz tenisa – lepo je videti nekoga novega. V našem delu žreba bi moralo biti razdeljeno, kdo igra kje. On je že dvakrat igral večerno tekmo. Ni ravno pošteno, ker jaz nisem igral niti ene. Zame je to škoda, ker sem veliko preigral, tretji igralec sveta sem. Nisem še osvojil Grand Slama, ne bi pa rekel, da sem slab tenisač.”

“Rafa in Novak dobita, kar si želita,” je Zverev dodal. “Ampak zdaj prihajajo novi tenisači, ki dobivajo pozornost. Kar je prav, ker Carlos je izjemen talent. Imam pa občutek, da smo ostali prikrajšani. Ne gre se samo o meni, ampak tudi o drugih. Nič nimam proti Carlosu, mislim le, da bi organizatorji morali bolje opravljati svoje delo.”