Kaos v Parizu zaradi urnika; Moya pravi, da bi morali poslušati Nadala

“Žalostno, da ste postavili denar pred Nadala, ki je naredil ta turnir v to, kar je danes,” se je glasil zapis na družbenem omrežju, ko so organizatorji najavili spored, da bosta Španec in Srb Novak Đoković na igrišče v četrtfinalu OP Francije stopila danes zvečer.

3384295 69166168 2560 1440 - Kaos v Parizu zaradi urnika; Moya pravi, da bi morali poslušati Nadala

Tisti, ki stiskajo pesti za Nadala, pravijo, da je to absolutna prednost za Đokovića, saj Španec veliko raje igra podnevi, ko je sonce in višji odboji.

“Zakaj bi to storili 13-kratnemu šampionu?” se je še pisalo, pa čeprav je Nadal tudi v preteklosti dokazal, da dobro igra v pogojih, ki jih prinese zaprta dvorana proti večeru. Le spomnimo se njunega srečanja leta 2020. Po drugi strani pa bi lahko srbski navijači rekli, da bi bila tekma sredi popoldneva na žgočem soncu prednost za Nadala. Organizatorji so se znašli pod hudim pritiskom.

Nadal je pred tekmo komentiral, da bo dal vse od sebe, saj nikoli ne ve, kdaj bo odigral zadnjo tekmo na centralnem igrišču na OP Francije. “Dva tedna nazaj sploh nisem vedel, ali bom tukaj,” je komentiral poškodbo stopala.

Na njegovo stran je razumljivo stopil tudi Carlos Moya. “Morali bi ga poslušati, ta turnir je osvojil 13-krat in si je želel igrati podnevi. On je del zgodovine, vemo, da nihče ni večji od samega turnirja, ampak na koncu dneva je to posel, česar se vsi zavedamo.”

“Ne maram igrati zvečer, saj je vlažno in žogica je počasnejša,” je jasno izrazil svoje mnenje Nadal.