Zmagovalci Lige do 18 let: “Ligaška tekmovanja in zmage klubu ter posameznikom veliko pomenijo.”

ŽTK Maribor znova na vrhu.

Prejšnji teden je potekalo ligaško tekmovanje do 18 let. Naslova državnih prvakov so se razveselili igralci in igralke ŽTK Maribor. V finalu so v Mariboru s 5:0 premagali TK Center Court.

ŽTK Maribor znova na vrhu.

Igralci in igralke ŽTK Maribor do 18. leta starosti so naprej premagali Slovan, v finalu pa so bili boljši še od TK Center Court in tako znova osvojili naslov prvaka v Petrol ekipnem ligaškem tekmovanju. Štajerci so na domačem terenu Ljubljančane ugnali s 5:0. Predstavniki ŽTK Maribor so brez večjih pretresov ubranili naslov prvaka iz lanske sezone, ko so v finalu ugnali TK Triglav Kranj. Ponovitev lanskega finala so tokrat preprečili igralci in igralke TK Center Court, ki so v polfinalu Kranjčane ugnali tesno s 4:3 v zmagah.

V finalu so za Mariborčane nastopili Rocco Bukovec, Carlo in Paolo Angeli, Nala Kovačič in Beti Butina Jazbec. Prav vsi so prišli do zmage in tako poskrbeli za končni rezultat 5:0. “Čestitke tekmecem za dobre igre. Presenetljivo je, da smo zmagali že po dvobojih posameznikov. Ekipa je odigrala vrhunske dvoboje, prikazali smo res dobre igre, zato je bilo vse hitro odločeno. Ligaška tekmovanja in zmage klubu ter posameznikom veliko pomenijo. To je dokaz, da imamo trenutno najboljšo ekipo v Sloveniji. Zdaj jih čakajo tudi mednarodni turnirji do 16 in 18 let. V tej ekipi so namreč tudi mlajši igralci, a so že uspešni v mednarodnem prostoru v starejših kategorijah. Ta zmaga kaže da, se naši igralci in igralke razvijajo v pravo smer,” je dejal trener ŽTK Maribor Mitja Zajšek.

Za TK Center Court so v finalu nastopili Gašper Matijašič, Marko Požonec, Matic Hribar, Kaja Najzer in Kaja Kadak Ocvirk. Kot edinemu se je do niza uspelo prebiti Matijašiću. ”Naša ekipa do 18 let je letošnje tekmovanje zaključila na drugem mestu. Podpisati smo se morali pod poraz proti ŽTK Maribor. Sicer so se štiri tekme “lomile” in bile zelo izenačene, a ker smo igrali na njihovih igriščih so imeli zaradi podlage veliko prednost. Vseeno je naša ekipa spisala lepo zgodbo. Dekleta in fantje so se lepo ujeli in dodali lepo črtico na svoji športni in življenjski poti. Poleg zmag in porazov, medsebojnega spoštovanja in spoštljivega odnosa do nasprotnikov, je v teh dneh svojo sled pustila tudi pohana piška, ki je bila našim nastopajočim v velik užitek. Večji del ekipe bo nadaljeval ligaško udejstvovanje že konec tega tedna. V ligi do 16 let imamo edini prijavljeni 2 ekipi. Naj pa omenim, da sta tokrat manjkala naša najboljša igralca Ela Nala Milič in Matic Križnik,” je ponosen na svojo ekipo vodja Fonzi Hribar.

Petrol ligaško tekmovanje U18

Četrtfinale, 24.2.
TK Triglav Kranj : prosto
TK Center Court : TK Spin Medvode 4:3
TK Luka Koper : TD Slovan 2:5
ŽTK Maribor : prosto

Polfinale, 25.2.
TK Center Court : TK Triglav Kranj 4:3
TD Slovan : ŽTK Maribor 1:6

Finale, 26.2:
ŽTK Maribor : TK Center Court 5:0

Vir: Tenis Slovenija