Kaja Juvan v Monterreyju ni uspela presenetiti 5. igralke sveta

Kaja Juvan tretjič napredovala v 2. kolo OP ZDA. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Monterreyju zaigrala prvič po mesecu dni tekmovalnega premora. Na turnirju serije WTA 250 je v tekmi 1. kola glavnega dela turnirja morala priznati premoč Francozinji Caroline Garcia, ki je bila boljša s 6:3 in 6:4. 

Kaja Juvan ni uspela presenetiti 1. nosilke turnirja. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Zadnji torkov obračun na osrednjem igrišču je trajal uro in 18 minut. Slovenka je bila od tekmice boljša po številu doseženih asov (6:5), naredila je manj dvojnih napak (1:2), vse ostale statistične postavke so šle v korist Francozinje. Igralki sta bili poravnani do rezultata 3:3 v prvem nizu, nato pa so sledile tri zaporedne igre Caroline Garcie. Edino ‘break’ žogico na celotnem srečanju si je Kaja Juvan priigrala v 9. igri prvega niza, ko je imela priložnost, da bi zaostanek znižala na 4:5. Tudi v drugem nizu je bil za zmago dovolj en ‘break’, ki ga je Garcia dosegla v 5. igri. Prve štiri ‘break’ žoge je Juvanova rešila, pete ne.

Kaja Juvan se bo v prihodnjem tednu preizkusila na WTA 1000 turnirju v Indian Wellsu, kjer si bo mesto v glavnem delu turnirja poizkušala priboriti skozi kvalifikacijsko sito.

WTA Monterrey
(Mehika, $259.303, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Juvan K. (Slo) – Garcia C. (Fra/1) 3:6, 4:6