Živa Falkner po odličnem tednu v Srbiji za las ostala brez lovorike

Živa Falkner se je izkazala na W15 turnirju v Srbiji.

Slovenska teniška igralka Živa Falkner je v Kuršumlijski Banji odigrala enega najboljših ITF PRO turnirjev na dosedanji teniški poti. Na turnirju z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev se je uvrstila v finale, kjer je njeno slavje preprečila Kitajka Meiling Wang. 

Živa Falkner se je izkazala na W15 turnirju v Srbiji.

Živa Falkner (541. na WTA) je bila v Srbiji zelo blizu tega, da ponovi dosežek iz leta 2020, ko se je na Otočcu razveselila turnirske zmage na profesionalnem ITF W15 turnirju. Novomeščanka je dvig forme nakazala že v drugi polovici aprila, ko se je na W60 turnirju v Kopru prebila do 3. kola, na poti do tega uspeha pa med drugim ugnala tudi Francozinjo Leolio Jeanjean (137. na WTA). V Osijeku (W25) ji ni uspel preboj v 2. kolo glavnega dela turnirja, v Srbiji pa je na kolena spravila kar štiri tekmice in s tem upravičila vlogo 2. nosilke turnirja.

Drugo profesionalno lovoriko je 20-letnica lovila proti Kitajki Meiling Wang (745. na WTA), ki je na turnirju nastopala kot 3. nosilka. Po prvem nizu, ki ga je Kitajka dobila s 6:2, je sledil zelo izenačen drugi niz, ki ga je na koncu z rezultatom 8:6 v tie-breaku dobila Wang.

V tem tednu se je v Kuršumlijski Banji predstavilo še kar nekaj Slovencev. Skozi kvalifikacijsko sito se je uspešno prebil Miha Vetrih, ki je nato tako kot Matic Dimic in Noka Jurič izpadel v 1. kolu glavnega dela turnirja. V 2. kolo se je uspelo prebiti Boru Artnaku, v kvalifikacijah sta obstala Aljaž Jeran in Meta Marenk.

ITF PRO

W15 Kuršumlijska Banja
(Srbija, pesek, zunaj)

1. kolo: Falkner Ž. (Slo/2) – Salvi L. (Ita) 6:2, 7:5
2. kolo: Falkner Ž. (Slo/2) – Sepa I. (Srb/Q) 4:6, 6:1, 6:3
Četrtfinale: Falkner Ž. (Slo/2) – Senić N. (Srb/6) 6:4, 6:1
Polfinale: Falkner Ž. (Slo/2) – Laskevich E. (Rus/4) 1:6, 6:4, 6:4
Finale: Falkner Ž. (Slo/2) – Wang M. (Kit/3) 2:6, 6:7(6)