Zidanškova v Hobartu preskočila še drugo kvalifikacijsko oviro, poraz Juvanove

Tamara Zidanšek še zmago oddaljena od preboja v glavni del OP ZDA. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

V Hobartu so se zaključile kvalifikacije za preboj v glavni del turnirja serije WTA 250. Tamari Zidanšek je uspelo preskočiti obe kvalifikacijski oviri, medtem ko je Kaja Juvan v 2. kolu kvalifikacij morala priznati premoč Čehinji Terezi Martincovi. 

Tamara Zidanšek v Hobartu uspešna v kvalifikacijah WTA 250 turnirja. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Tamara Zidanšek (85. na WTA) je proti 111. igralki sveta Diane Parry odigrala dobro srečanje, še posebej dobro je tekom celotnega obračuna reševala žogice za ‘break’. V dvoboju, ki ga je dobila s 6:3 in 6:2, je le enkrat samkrat oddala svoj začetni udarec, rešila pa je kar 8 žogic za ‘break’.

Z novo zmago si je Konjičanka že priigrala mesto v glavnem delu turnirja, kjer se bo v 1. kolu pomerila proti Belgijki Ysaline Bonaventure (95. na WTA). Zidanškova bo imela priložnost, da se tri leta starejši tekmici oddolži za poraz v Rabatu (WTA 250) iz leta 2019. Takrat je Belgijka slavila zmago s 6:4, 2:6 in 6:3.

Brez nastopa v glavnem delu turnirja v Hobartu pa je ostala Kaja Juvan (89. na WTA), ki proti Terezi Martincovi (71. na WTA) ni uspela ponoviti predstave, ki jo je v 1. kolu kvalifikacij prikazala proti Avstrijki Grabherjevi. Čehinja je prvi niz dobila brez izgubljene igre, v drugi niz pa je bolje krenila Juvanova. Imela je štiri priložnosti, da povede z 2:0, a Martincova se je v vseh štirih primerih rešila. Že v naslednji igri je povedla z ‘breakom’ prednosti, ki ga ni več izpustila iz rok.

WTA 250 Hobart
(Avstralija, $259.303, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij
Juvan K. (Slo) – Grabher J. (Avt/8) 6:2, 6:1
Zidanšek T. (Slo/9) – Larke Z. (Avs) 6:0, 6:1

2. kolo kvalifikacij
Juvan K. (Slo) – Martincova T. (Češ/2) 0:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo/9) – Parry D. (Fra) 6:3, 6:2

1. kolo: Zidanšek T. (Slo/Q) – Bonaventure Y. (Bel/SE)

Preberite tudi:
V Hobartu uspešen začetek sezone za Kajo Juvan, do zmage tudi Zidanškova