Zidanškova tudi v Hobartu že do prve zmage

Zidanškova tudi v Hobartu že od prve zmage. (Foto: BoBo)

Zidanškova tudi v Hobartu že od prve zmage. (Foto: BoBo)

Pred najboljšimi tenisači in tenisačicami na svetu je še zadnji preizkus pred pričetkom prvega turnirja za Grand Slam v koledarskem letu 2020. Slovenka Tamara Zidanšek se je odločila za nastop v Hobartu, kjer pa je že prišla tudi do prve zmage. 

Zidanškova tudi v Hobartu že od prve zmage. (Foto: BoBo)
Zidanškova tudi v Hobartu že od prve zmage. (Foto: BoBo)

Po tem, ko se je Tamara Zidanšek v lanski sezoni po Aucklandu podala v Sydney, se je tokrat Konjičanka odločila za drugačno pot. Iz Nove Zelandije jo je pot vodila v Hobart, kjer bo poizkušala ujeti tiste prave občutke pred Odprtim prvenstvom Avstralije.

Izkoristili 9. zaključno žogico

Za začetek se je Zidanškova pomerila v konkurenci dvojic, kjer je združila moči s Čehinjo Marie Bouzkovo. Češko-slovenska naveza je pričela uspešno, saj je v prvem krogu z 11:9 v odločilnem nizu ugnala dvojico Lister C. E./Santamaria S. in si tako že zagotovila mesto v četrtfinalu. Sprva je sicer kazalo celo na bolj prepričljivo zmago, saj sta Tamara in Marie v 3. nizu že vodili z 9:1 in imeli na voljo kar 8 zaporednih žogic za zmago.

Žreb ji ni prizanesel

Prva tekma v posamični konkurenci v Hobartu Zidanškovo čaka v noči iz ponedeljka na torek. Drugi najvišje uvrščeni slovenski tenisačici na WTA lestvici žreb ni prizanesel, saj jo že v 1. krogu čaka obračun proti 20-letni Eleni Rybakini (36. igralka sveta), kateri v Hobartu pripada vloga 3. nosilke. Rusinja je odlično formo ob začetku sezone potrdila že v Shenzhenu, kjer je prišla vse do finala.

WTA International Hobart (Avstralija, $251.750, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog: Rybakina E. (Rus/3) – Zidanšek T. (Slo) [14.1.]

Dvojice
1. krog: Lister C. E./Santamaria S. – Bouzkova M./Zidanšek T. 6:4, 3:6, 9:11
Četrtfinale: (1)Chan H-C./Chan L. / Bondarenko K./Fichman S. – Bouzkova M./Zidanšek T.