Slovenci dobili nasprotnike v kvalifikacijah OP Avstralije

Kaja Juvan suverena. (Foto: Instagram)

Kaja Juvan suverena. (Foto: Instagram)

Še manj kot teden dni nas loči do pričetka uvodnega turnirja za Grand Slam v koledarskem letu. Mesto v glavnem delu turnirja v deželi tam spodaj si bodo poizkušali zagotoviti tudi 4 slovenski predstavniki, ki jih čaka težka naloga v kvalifikacijah. 

Juvanovo za začetek čaka obračun proti Gruzijki. (Foto: Instagram)
Juvanovo za začetek čaka obračun proti Gruzijki. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene, Polona Hercog in Tamara Zidanšek predstavljajo trojico slovenskih tenisačev, ki ima v posamični konkurenci mesto v glavnem delu Odprtega prvenstva Avstralije 2020 že zagotovljeno. Tam se jim bodo poizkušali pridružiti še Blaž Rola, Blaž Kavčič, Kaja Juvan in Dalila Jakupović, katere čaka težka in naporna borba v kvalifikacijah.

Pot Jakupovićeve

Na papirju najtežja naloga čaka Jakupovićevo, ki se bo že v 1. krogu zoperstavila 11. nosilki kvalifikacij, Švicarki Stefanie Voegele, sicer 117. igralki sveta. V kolikor bo uspešna, jo v 2. krogu čaka boj proti zmagovalki obračuna med Deniso Satralovo (220. na WTA) in Yin-Yun Han (183. na WTA), v morebitnem 3. krogu pa so njene možne nasprotnice še Viktoriya Tomova (144. na WTA), Ankita Raina (175. na WTA), Anhelina Kalinina (157. na WTA) in Monica Niculescu (128. na WTA).

Pot Juvanove

Nič kaj lažja pot do glavnega dela turnirja ne čaka Kajo Juvan. 19-letna Ljubljančanka se bo v 1. krogu kvalifikacij pomerila proti Gruzijki Ekaterini Gorgodze (199. na WTA), v primeru zmage pa jo v 2. krogu čaka dvoboj proti boljši na obračunu med Strom Sanders (347. na WTA) in Robin Anderson (161. na WTA). V kolikor se Juvanovi uspe prebiti mimo uvodnih dveh ovir, jo najtežja naloga čaka v 3. krogu. Tam sta namreč med možnimi nasprotnicami Natalia Vikhlyantseva (112. igralka sveta) in nadebudna Marta Kostyuk (149. na WTA), lahko pa se zgodi, da se bo Juvanova pomerila tudi proti Maji Chwalinski (215. na WTA) in Isabelli Shinikovi (163. na WTA).

Pot Kavčiča

Mesto v glavnem delu OP Avstralije si bo še 8. v karieri poizkušal zagotoviti tudi Blaž Kavčič. Prvi slovenski tenisač, ki je kdajkoli prodrl med najboljših 100 na svetu, se bo v 1. krogu pomeril proti Jayju Clarku, 154. igralcu sveta iz Velike Britanije, s katerim se je pomeril že pred nekaj dnevi v Noumei. Tam je “Kaljut” obračun turnirja serije Challenger dobil s 6:4 in 6:2. Če bo uspešen tudi tokrat, ga v 2. krogu čaka dvoboj proti boljšemu iz obračuna med Petrom Gojowczykom (113. na ATP) in Thiagom Seyboth Wildom (205. na ATP). Možni nasprotniki Kavčiča v 3. krogu kvalifikacij so Botic Van De Zandschulp (195 na ATP), Constant Lestienne (224. na ATP), Blake Mott (512. na ATP) in Pedro Sousa (139. na ATP).

Pot Role

Ob Kavčiču in Jakupovićevi, se bo že prvi dan, v noči iz ponedeljka na torek, na igrišče podal tudi Blaž Rola. Ta se bo v 1. krogu kvalifikacij pomeril proti Sergiyju Stahkovskemu, nekdaj že 31. igralcu sveta, ki trenutno na ATP lestvici zaseda 153. mesto. Če bo Ptujčan našel pot mimo Ukrajinca, ga v 2. krogu čaka obračun proti zmagovalcu obračuna med Bernabe Zapata Mirralesom (196. na ATP) in Alejandrom Tabilo (207. na ATP). Možni nasprotniki Ptujčana v 3. krogu so nato Antoine Hoang (116. na ATP), Maxime Janvier (201. na ATP), Matteo Viola (219. na ATP) in Nicola Kuhn (208. na ATP).

OP Avstralije, kvalifikacije (M), 1. krog
Kavčič B. (Slo) – Clarke J. (Vb) [14.1.]
Stakhovsky S. (Ukr) – Rola B. (Slo/31) [14.1.]

Kvalifikacije (Ž), 1. krog
Voegele S. (Švi/11) – Jakupović D. (Slo) [14.1.]
Gorgodze E. (Gru) – Juvan K. (Slo/18) [15.1.]