Zastrašujoče dober Novak brez težav mimo Nishikorija

Pred dvanajstimi meseci je Novak Đoković od doma gledal, kako je turnir v New Yorku dobil Rafael Nadal. Tokrat pa bo Srb tisti, ki se bo boril za krono, in to proti velikemu tekmecu Juanu Martinu del Potru. Kei Nishikori je bil celoten turnir izjemen, ampak proti Novaku nikakor ni mogel pokazati vsega svojega znanja. Njegov nasprotnik je bil neizprosen in v finale odhaja kot favorit. 

Srb je bil vroč včeraj ponoči (Foto: ATP)

Ne samo, da je Novak Đoković zmagal, srečanje je dobil brez kakršnih koli težav s 6:3, 6:4 in 6:2. Izjemna predstava, ki ga je označila za favorita v velikem finalu. “V tekmo sem prišel z idejo, da igram proti igralcu, ki je zelo hiter in nasprotnikom odvzema čas. Rad tvega z udarci, vedel sem to, tako da sem skušal nevtralizirati hitrost njegovih udarcev. Tako sem imel možnost, da mu odvzamem servis, ker je začel delati napake. Spravil sem ga v neudoben položaj,” je razložil Đoković

“To se je zgodilo, ko sem to potreboval, sem našel odlične servise. Dobro sem mu vračal udarce in nenehno pritiskal nanj. Skušal sem ga premikati po igrišču, ne da bi mu dajal ritem. Ta tekma je bila res odlična z moje strani.” Beograjčan se bo pomeril proti Juanu Martinu del Potru, finale pa bo odšel samozavesten, saj vodi v medsebojnih srečanjih 14-4. Zmagal je tudi oba njuna zadnja dvoboja. Zanj bo to že 102. ATP finale in 23. na turnirjih velike četverice.

Največ Grand Slam final (Open Era)

Igralec Slam finala Razmerje zmag v finalih
(1) Roger Federer 30 20-10
(2) Rafael Nadal 24 17-7
(3) Novak Djokovic 23 13-9
(4) Ivan Lendl 19 8-11
(5) Pete Sampras 18 14-4