Nadal zaostajal, nato pa predal zaradi poškodbe

Juan Martin del Potro je ponovno v finalu Odprtega prvenstva ZDA, po tem ko je tukaj slavil davnega leta 2009, ko je v finalu premagal Rogerja Federerja. V drugi tekmi Rafaela Nadala proti igralcem iz najboljše dvajseterice od leta 2013 je Španec moral po zaostanku dveh nizov tekmo predati. Vrnila se je poškodba, ki jo je čutil že v tretji tekmi tekmovanja. Argentinec je bil prevelik zalogaj. 

Del Potro bo v nedeljo upal na presenečenje (Foto: ATP)

Juan Martin del Potro se je uvrstil v veliki finale turnirja, ki nam je ponudil ogromno odličnega tenisa. Po vodstvu s 7:6 in 6:2 mu je nasprotnik Rafael Nadal tekmo predal zaradi bolečine v kolenu. Pred devetimi leti je Argentinec dobil turnir v New Yorku, nato pa ga je poškodba zapestja pahnila vse do 1045. mesta na ATP lestvici. Ampak njegova od februarja 2016 je bila navzgor, sedaj pa je tretji igralec sveta in bo  jutri imel možnost, da proti Novaku Đokoviću osvoji še drugi Grand Slam v karieri.

“Ne morem verjeti, da bom ponovno imel priložnost igrati v finalu, to je moj najljubši turnir,” je povedal Del Potro. “Imel toliko težav, da sem prišel do tega trenutka. Čaka me težka tekma, ampak že sedaj je za mano odličen turnir. V finalu se lahko zgodi prav vse. Če bom zmagal, odlično, če izgubim, pa bom prav tako srečen.”

Po vodstvu s 4:3 Nadala si je Španec povil desno koleno, nato pa vajo ponovil še na začetku drugega niza. Videlo se je, da nekaj ni v najlepšem redu. “Tako dolgo sem čakal, kolikor se je dalo. Ni mi lahko predati tekme in odkorakati z igrišča. Ampak moral sem sprejeti odločitev. Če bi nadaljeval s toliko bolečine, ne bi bilo dobro. To je bila samo teniška tekma, moral sem se predati.”

“Ne bi mogel ostati na igrišču še en niz.” V finalu bo za rahlega favorita veljal Novak Đoković, toda njegov nasprotnik pravi: “Tudi v finalu leta 2009 je bil favorit Roger Federer. Poskusil bom še enkrat priti do presenečenja.”