Z nastopi v kvalifikacijah za glavni del OP Anglije zaključili tudi Tamara Zidanšek in Polona Hercog

Tamara Zidanšek in Polona Hercog sta zaključili z nastopi v kvalifikacijah OP Anglije v 2. kolu.

Polona Hercog in Tamara Zidanšek sta se zaključili v 2. kolu kvalifikacij. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Tamara Zidanšek (110. igralka na WTA) in Polona Hercog (182. igralka na WTA) sta bili edini slovenski predstavnici, ki sta uspeli v 1. kolu kvalifikacij za OP Anglije zabeležiti zmago. V 1. kolu sta se pomerili še Veronika Erjavec in Dalila Jakupović.

Zidanšek se je v 2. kolu pomerila s Filipinko Alexandro Ealo (162. igralka na WTA). Slovenka je odlično začela prvi niz, nasprotnici je celo odvzela prvo servisno igro in ji v celem nizu prepustila le eno igro. Drugi niz je potekal izjemno napeto ter vodil v podaljšano igro. Zidanšek je imela na voljo 6 zaključnih žogic za zmago, vendar jih ni znala izkoristi, zato je drugi niz dobila nasprotnica. Tudi odločilni niz je pripadel Ealo, ki se je kot zmagovalka dvoboja prebila v 3. kolo kvalifikacij.

Hercog je prav tako morala priznati premoč nasprotnici Zeynep Sonmez (136. igralka na WTA) v treh nizih. Tako kot Zidanšek je tudi Polona Hercog prvi niz začela odlično in ga dobila s 6:2. V drugem nizu je nasprotnica povedla že s 3:0, ko je Hercog dobila prvo servisno igro, kasneje dobila tri zaporedne igre, vendar to ni bilo dovolj za osvojitev drugega niza. V tretjem nizu je Slovenka ostala popolnoma nemočna.

S porazoma Tamare Zidanšek in Polone Hercog se ne bo nobena izmed Slovenk pomerila v glavnem delu OP Anglije.

 

OP Anglije
Kvalifikacije, 1. kolo
Erjavec V. (Slo) – Sasnovič A. (Rus/15) 2:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo/14) – You X. (Kit) 5:7, 6:3, 6:4
Hercog P. (Slo) – Hruncakova V. (Svk) 6.2, 3:6, 7:5
Jakupović D. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 3:6, 4:6

2. kolo
Zidanšek T. (Slo/14) – Ealo A. (Fil) 6:1, 6(9):7, 3:6
Hercog P. (Slo) – Sonmez Z. (Tur) 6:2, 4:6, 0:6