Tamara Zidanšek in Polona Hercog uspešno začeli kvalifikacije za glavni del OP Anglije

Začele so se kvalifikacije za glavni del OP Anglije. V 1. kolu so nastopile 4 Slovenke, uspešni sta bili Tamara Zidanšek in Polona Hercog. 

Tamara Zidanšek uspešno začela z nastopi v kvalifikacijah za OP Anglije. (Foto: Vid Ponikvar)

V torek, 25. junija, so se začele kvalifikacije za OP Anglije. 4 Slovenke so nastopile v 1. kolu. Tamara Zidanšek in Polona Hercog sta bili uspešni in preskočili prvo oviro, obe v treh nizih. Veroniki Erjavec in Dalili Jakupović se ni uspelo prebiti v 2. kolo.

Prva je na igrišče stopila Veronika Erjavec (176. igralka na WTA), ki se je pomerila z Aliaksandro Sasnovič (124. igralko na WTA). Po dobrih uri je zmago slavila nasprotnica, v dveh nizih. Erjavec je uspela nanizati le po dve igri v vsakem nizu. Sledil je obračun med Tamaro Zidanšek (110. igralka na WTA), našo najvišje uvrščeno igralko na svetovni teniški lestvici, in Kitajko Xiaodi You (211. igralko na WTA) ter jo v treh nizih premagala, z rezultatom 5:7, 6:3, 6:4. V 2. kolo se je prebila tudi Polona Hercog (182. igralka na WTA), ki je premagala Slovakinjo Viktorijo Hruncakovo (192. igralko na WTA). Tudi Hercog je morala odigrati tri nize za zmago. Dalila Jakupović (213. igralka na WTA) se je pomerila in morala priznati premoč višje uvrščeni igralki Panni Udvardy (134. igralka na WTA).

Zidanšek se bo v 2. kolu pomerila z Alexandro Ealo (162. igralka na WTA), Hercog bo izzvala Zeynep Sonmez (136. igralka na WTA). Oba dvoboja sledita v sredo, 26. junija. Igralke morajo zabeležiti po tri zmage znotraj kvalifikacij, da se prebijejo v glavni del OP Anglije.

 

OP Anglije
Kvalifikacije, 1. kolo
Erjavec V. (Slo) – Sasnovič A. (Rus/15) 2:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo/14) – You X. (Kit) 5:7, 6:3, 6:4
Hercog P. (Slo) – Hruncakova V. (Svk) 6.2, 3:6, 7:5
Jakupović D. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 3:6, 4:6

2. kolo
Zidanšek T. (Slo/14) – Ealo A. (Fil)
Hercog P. (Slo) – Sonmez Z. (Tur)