WTT: Žiga Šeško in Dalila Jakupović nizata zmage

Odlično nastopa Žiga Šeško, ki tekmuje na mladinskem mednarodnem turnirju na Cipru. Prav tako je prve zmage zabeležila Dalila Jakupović v Indiji.

Dalila Jakupović nastopa v Indiji. (Foto: Instagram)

Veronika Erjavec se je skozi kvalifikacije prebila vse do glavnega turnirja na Slovaškem. V glavnem delu se je pomerila z Britanko Yuriko Lily Mmiyazaki in izgubila v dveh nizih. V 1. kolu se je pomerila tudi Tamara Zidanšek, ki je v napetem boju, oba niza sta se zavlekla v podaljšano igro, morala priznati premoč Francozinji Kristini Mladenović. Ponovno sta se v Trnava povezavi v igri dvojic Zidanšek in Erjavec, vendar v 1. kolu izgubili proti močnejši navezi.

ITF PRO

W75 Trnava
(Slovaška, trda podlaga)

1. kolo
Zidanšek T. (Slo/2) – Mladenović K. (Fra/WC) 6(2):7, 6(2):7
Erjavec V. (Slo/Q) – Miyazaki Y. L. (Gbr) 3:6, 3:6

Dvojice, 1. kolo: Zidanšek T./Erjavec V. – Anshba A./Detiuc A. 4:6, 6:3, 10:12


V Indiji ponovno nastopa Dalila Jakupović, ki je v 1. kolu že zabeležila prvo zmago. Tudi v dvojicah se je skupaj z Irino Mario Bara prebila med najboljših osem parov. V dveh suverenih nizih sta premagali navezo Shaik-Pooja. Se navezi Bara-Jakupović ponovno obeta osvojen turnir v konkurenci dvojic?

W35 Nagpur 
(Indija, pesek)

1. kolo: Jakupović D. (Slo/2) – Bhutada S. G. (Ind/WC) 6:0, 6:0
2. kolo: Jakupović D. (Slo/2) – Omae A. (Jpn)

Dvojice, 1. kolo: Jakupović D./Bara I. M. (Rou) – Sahik H.B./Pooja I.  6:1, 6:2
Četrtfinale: Jakupović D./Bara I. M. (Rou) – Naklo T./Omae A.


V Turčiji so prav tako ponovno nastopile Živa Falkner, Pia Lovrič in Noka Jjurič. Noka Jurič je najprej igrala v kvalifikacijah, uspešno zabeležila tri zmage in se prebila v glavni del, tam pa igrala proti Italijanki Diletti Cherubini in izgubila v dveh nizih. Zmag pa nista uspeli nanizati niti Živa Falkner, niti Pia Lovrič.

W15 Antalya
(Turčija, pesek)

1. kolo
Falkner Ž. (Slo/3) – Grant T. C. (Zda) 1:6, 0:6
Jurič N. (Slo/Q) – Cherubini D. (Ita/5) 4:6, 3:6
Lovrič P. (Slo/6) – Yaneva E. (Ita) 1:6, 7:6(8), 3:6


V Poreču so se pomerili številni Slovenci, vsi so začeli v kvalifikaciji in se niso uspeli prebiti v glavno kolo. Na turnirju so nastopili Marsel Žnuderl, Jan Dimitrijevič, Jaka Protič Žakelj, Nikola Puntarič, Aljaž Jeran, Gašper Bezjak, Miha Vetrih, Carlo Angeli, Luka Miklavčič, Marko Novak, Jan Kupčič, Tilen Kovač in Nik Miković. V dvojic je odigral 1. kolo Jan Kupčič, ki se je povezal s Fincem Patrcikom Kaukovaltom, ki sta v treh nizih izgubila prvi dvoboj.

M15 Poreč
(Hrvaška, pesek)

Rezultati kvalifikacij

Dvojice, 1. kolo: Kupčič J./Kaukovalta P. – Bill A./Mikrut L. 2:6, 7:6(4), 3:10


ITF JUNIORS

Izjemno nastopa Žiga Šeško, ki se je že prebil v četrtfinale na turnirju na Cipru. Zabeležil je že dve zmagi, v 3. kolu je z lahkoto premagal 6. nosilca Rusa Rybkina s 6:4 in 6:1. V četrtfinalu pa ga bo pričakal Francoz Heremana Courte. Prav tako je zaigral v igri dvojic, skupaj z Yannickom Theodorjem Alexandrescoum sta bila v 1. kolu prosta, dvoboj v četrtfinalu pa še čakata, pomerila se bosta proti dvojici Baybars

J60 Lamaca
(Ciper, trda podlaga)

1. kolo: Šeško Ž. (Slo/12) – prosto
2. kolo: Šeško Ž. (Slo/12) – Miton M. (Pol) 6:2, 7:5
3. kolo: Šeško Ž. (Slo/12) – Rybkin S. (Rus/6) 6:4, 6:1
Četrtfinale: Šeško Ž. (Slo/12) – Courte H. (Fra/15)

Dvojice, 1. kolo: Šeško Ž./Alexandrescou Y. T. – prosto
Četrtfinale: Šeško Ž./Alexandrescou Y. T. – Baybars A./Korolenko K.