WTT W75 Maribor: Tudi Alji Senici in Noki Jurič se ni izšlo v konkurenci dvojic

Tudi Alji Senici in Noki Jurič se ni izšlo. V igri dvojic sta na mednarodnem turnirju serije WTT, ki poteka na igriščih TK Branik izgubili. 

Noka Jurič in Alja Senica sta se v dvojicah prebili najdlje, vendar sta v četrtfinalu tudi onidve morali priznati premoč nasprotnicama. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Še zadnji dve Slovenki, ki sta nastopili na mednarodnem turnirju v Mariboru sta po tesnem boju izgubili. Alja Senica in Noka Jurič sta se od vseh Slovenk prebili najdlje. V igri dvojic sta v četrtfinalu izzvali Tajski par, Luksiko Kumkhum in Peangtarn Plipuech. V dveh nizih sta zmago sicer slavili nasprotnici, vendar je slovenski par odlično odigral prvi niz, ki je bil zelo izenačen ter je vodil celo v podaljšano igro. Slovenke so s tem porazom zaključile z vsemi nastopi na domačih tleh. Mednarodnih turnir serije WTT v Mariboru se bo zaključil v nedeljo, s finalnim obračunom. Takoj za tem pa se začne že drugi turnir serije WTT v tem letu v Sloveniji, ki bo potekal v Murski Soboti, z denarno nagrado 40. 000 ameriških dolarjev.

ITF – WTT PRO

W75 Maribor – I-VENT OPEN BRANIK MARIBOR
(trda podlaga, dvorana)

1. kolo
Erjavec V. (Slo) – Maklakova E. (Rus/WC) 2:6, 6:1, 1:6
Lovrič P. (Slo/WC) – Chong E. (Hkg/LL) 6:3, 3:6, 3:6
Hercog P. (Slo/WC) – Babos  T. (Mad/3) 3:6, 2:6
Milić E. N. (Slo/WC) – Ponchet J. (Fra/2) 3:6, 0:6

Dvojice, 1. kolo
Lanišek A./Lovrič P. – Liang E. S./Tang Q. 4:6, 1:6
Jurič N./Senica A.  – Petelinšek P./Žnuderl A. 6:1, 7:5

Četrtfinale: Jurič N./Senica A.- KumkhumL./Plipuech P. 6(5):7, 2:6