WTT: Odlična Nala Kovačič v finalu igre dvojic na Cipru

Nala Kovačič se je skupaj s Kali Supovo prebila v finalni obračun v igri dvojic. Prvo zmago je nanizal Bor Artnak, Matic Križnik pa se je v dvojicah prebil med najboljše štiri pare.  

Nala Kovačič  v finalu dvojic na Cipru. (Foto: Instagram/sloveniaolympicteam)

ITF PRO

Po odličnem začetku, ko je Matic Križnik že nanizal zmago v 1. kolu, je v 2. kolu moral v treh nizih priznati premoč Italijanu Fabriziu Andaloru. Slovenec je prvi niz dobil, v drugem nizu, ki je vodil v podaljšano igro, mu je zmanjkalo čisto malo, v tretjem nizu pa ni več uspel držati tempa nasprotnika. Po predaji nasprotnega para sta v igri dvojic Križnik in Nemec Collignon napredovala v polfinalni obračun. Tam se bosta pomerila z Italijanoma Andaloro in Pampaninom za preboj v finale.

M15 Monastir
(Tunizija, trda podlaga)

1. kolo: Križnik M. (Slo) – Chiu J. (Zda/Q) 6:2, 6:4
2. kolo: Križnik M. (Slo) – Andaloro F. (Ita/5) 6:4, 6(6):7, 4:6

Dvojice, 1. kolo: Križnik M./Collignon K. – Furlanetto M./Marchetti F. 6:2, 2:6, 14:12
Četrtfinale: Križnik M./Collignon K.  – Cottino S./Wallart E. *predaja
Polfinale: Križnik M./Collignon K. – Andaloro F./Pampanin P.


Bor Artnak je turnir z denarno nagrado 25. 000 ameriških dolarjev začel z zmago. V 1. kolu je premagal domačina. Collina Altamirano v dveh nizih z rezultatom 6:3 in 7:6(4). V 2. kolu ga bo prav tako pričakal domačin, vendar bo mladega Slovenca čakala težja naloga, saj se bo pomeril z Brandonom Holtom, ki je na turnirju 3. nosilec.

M25 Calabasas
(ZDA, trda podlaga)

1. kolo: Artnak B. (Slo) – Altamirao C. (Zda/WC) 6:3, 7:6(4)
2. kolo: Artnak B. (Slo)  – Holt B. (ZDA/3)


ITF JUNIORS

Kaja Najzer je v 3. kolu izgubila proti 8. nosilki turnirja Lii Belibovi z rezultatom 4:6, 6:4, 4:6. Slovenska ni uspela nuditi dovoljšnega upora Romunki. V konkurenci dvojic sta skupaj s Teodoro Vlajić prav tako morali priznati premoč Kazahstankama, ki sta ju v dveh nizih premagali ter se prebili v polfinale. S tema porazoma se je Najzer poslovila od turnirja v Turčiji.

J60 Antalya
(Turčija, pesek)

Dekleta, 1. kolo: Najzer K. (Slo) – Tanasković M. (Srb) 6:2, 7:5
2. kolo: Najzer K. (Slo) – Akuginova A. (Rus) 6:4, 6:3
3. kolo: Najzer K. (Slo) – Belibova L. (Mda) 4:6, 6:4, 4:6

Dvojice, 1. kolo: Najzer K./Vlajić T. – Badurowicz L./Ertman K. 6:4, 6:4
2. kolo: Najzer K./Vlajić T.  – Kakenova A./Krymkova A. 2:6, 4:6


Paola Angelija, ki je uspešno preskočil prvi dve oviri na turnirju v Cipru, je zaustavil Romun Alejandro Mateo Bergerjem Nourescu, tudi 2. nosilec turnirja. V dveh nizih je moral 16-letni Slovenec priznati premoč višje postavljenemu Romunu. Na turnirju je nastopil tudi Lasse Zajc Gajšek, ki je izgubil v 2. kolu. Oba slovenska predstavnika sta se pomerila v igri dvojic, vendar z nastopi že zaključila. Odlična Nala Kovačič se je skupaj z Kali Supovo prebila v finalni obračun v konkurenci dvojic. V polfinalnem obračunu sta suvereno, v dveh nizih, bili boljši od ruske naveze Belkova-Botasheva z rezultatom 6:4 in 6:3. Letos se ji je v začetku leta že uspelo prebiti v finale na mladinskem mednarodnem turnirju J60 Široki Brijeg. Igrala je skupaj z Nero Tesankić, v finalnem obračunu pa sta bili od njiju boljši Alexandra Magia in Slovenka Pia Petelinšek. Na Cipru se bosta v finalu pomerili z Nino Andronicou in Dario Koznetsovo.

J60 Nikozija
(Ciper, pesek)

Rezultati fantje

Četrtfinale: Angeli P. (Slo) – Berge Nourescu A. M. (Rou) 3:6, 1:6

 

Dekleta, 1. kolo: Kovačič N. (Slo/3) – Buculei I. M. (Rou) 6.3, 2:6, 1:6

Dvojice, 1. kolo: Kovačič N./Supova K. – Belova M./Seraphidou M. 6:3, 6:2
Četrtfinale: Kovačič N./Supova K. – Nicoli A. S./Stroe J. M. 6:2, 5:7, 10:7
Polfinale: Kovačič N./Supova K. – Belkova K./Botasheva A. 6:4, 6:3
Finale: Kovačič N./Supova K. – Andronicou N./Kuznetsova D.


V treh nizih je zmanjkalo tudi Zali Bizjak in Zali Vnuk, da bi se prebili v četrtfinale na turnirju na Slovaškem. Igrali sta dobro, v prvem nizu sta sicer podaljšano igro izgubili, kasneje sta drugi niz dobili, v tretjem pa jima je čisto malo zmanjkalo do napredovanja v naslednje kolo. V igri posameznic sta prav tako zaključili z nastopi v tem tednu.

J30 Presov
(Slovaška, pesek)

 

Dvojice, 1. kolo: Bizjak Z./Vnuk Z. – Szikai E./Teker L. 6:2, 7:5
2. kolo: Bizjak Z./Vnuk Z. – Cinkanicova S./Mikva T. 6(1):7, 6:4, 8:10