WTA Varšava: Swiatek ekspresno do zmage na domačem turnirju

Iga Swiatek (Foto: WTA Twitter)

Poljakinja Iga Swiatek je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Varšavi z nagradnim skladom 235.770 evrov. V finalu je prva nosilka in prva igralka svetovne lestvice brez težav s 6:0, 6:1 premagala Nemko Lauro Siegemund.

Iga Swiatek (Foto: WTA Twitter)

Swiatek je v 19. nastopu v finalih na turnirjih te ravni dosegla 15. zmago, Nemka je v odločilnem dvoboju nastopila četrtič, ostaja pri dveh zmagah. Domačinka iz Varšave je tako potrdila četrto letošnjo lovoriko, pred tem je bila najboljša na OP Francije, v Stuttgartu in Dohi. V finalu ni imela Nemka nobenih možnosti, prvi niz je trajal le pol ure, po treh odvzemih servisa tekmici pa je Swiatek Nemki “zavezala kravato”. Le za odtenek bolje in vsaj z eno osvojeno igro nemške igralke se je končal drugi niz, v katerem je Siegemund po zaostanku z 0:3 le dobila igro na svoj servis. A je naslednjo nato spet izgubila, Poljakinja pa je pred svojimi navijači izkoristila prvo priložnost za zmago ter po 69 minutah potrdila uspeh v Varšavi.

V poljski prestolnici je sicer tekmovalkam precej nagajalo vreme, dvoboji pa so se razvlekli na več dni. Siegemund, sicer na lestvici WTA šele 153., je v soboto tako najprej dokončala v petek začeti četrtfinalni dvoboj, kasneje pa je bila uspešna še v polfinalu.

Swiatek pa je polfinale proti Belgijki Yanini Wickmayer dokončala šele danes, potem ko je igralki v soboto zvečer z igrišča pregnala tema.

Varšava, WTA (235.770 evrov):
– finale:
Iga Swiatek (Pol/1) – Laura Siegemund (Nem) 6:0, 6:1.

Vir: Tenis Slovenija, STA