Popyrin zmagovalec Umaga

Avstralec Alexei Popyrin (Foto: ATP Twitter)

Avstralec Alexei Popyrin je zmagovalec teniškega turnirja v Umagu. Mladi, 23-letni igralec je v finalu ugnal švicarskega veterana, 38-letnega Stana Wawrinko s 6:7 (5), 6:3 in 6:4. S tem je po Singapurju leta 2021, ko je v finalu premagal Alexandra Bublika, osvojil svoj drugi turnir najvišje ravni.

Avstralec Alexei Popyrin (Foto: ATP Twitter)

Hkrati je postal prvi Avstralec po Leytonu Hewittu in letu 2009, ki je dobil turnir na pesku. Kot sam pravi, mu zmaga še toliko več pomeni, ker ga je v Umagu prvič spodbujala celotna družina.

Avstralec je imel v dvoboju med tekmo veliko težav z bolečinami v mišici, a se ni predal.

“Niti v enem trenutku nisem pomislil, da bi dvoboj predal. Dejal sem, da če bom izgubil, bom izgubil, a z igrišča ne bom odšel. Na koncu sem zmagal, še sam ne vem, kako,” je dejal nekdaj drugi mladinec sveta, ki je v Umagu nastopil prvič. Do turnirja je bil 90. igralec sveta, po neuradnih podatkih bo zdaj napredoval na 57. mesto. Za nagrado je prejel ček v vrednosti 85.605 evrov.

Wawrinka, dvakratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam, ki je ta turnir dobil že leta 2006 (to je bila njegova prva turnirska zmaga), v finalih pa je nastopil že 31. in zabeležil 16. poraz, je v žep pospravil 49.940 evrov, na lestvici pa bo napredoval na 49. mesto.

Vir: Tenis Slovenija, STA