Singapur: Na koncu je ostala samo še Elina Svitolina!

Za največjo zmago v karieri se je šlo in uspelo ji je! Elina Svitolina je letošnja zmagovalka zaključnega turnirja najboljših v Singapurju, ki pri dekletih velja za najpomembnejši dogodek leta. V finalu je bila v treh nizih boljša od Američanke Sloane Stephens.

Zmagovalka Singapurja – Elina Svitolina (Foto: Tennisworldusa.com)

Poleg turnirjev za Grand Slam je turnir v Singapurju največji in najpomembnejši teniški dogodek v okviru WTA turneje, ki krona najboljšo med najboljšimi. To je tokrat postala Elina Svitolina, ki je v finalu v treh nizih s 3:6, 6:2 in 6:2 premagala Sloane Stephens. 

Svitolina se je pred dnevom uvrstila v največji finale v karieri, po tem ko je premagala Kiki Bertens, ki je drugače navduševala v Singapurju, toda Svitolina je prav tako kazala vse svoje teniško znanje. V skupini je ostala nepremagana, pod težo njenega loparja pa so padle Petra Kvitova, Karolina Pliskova in Caroline Wozniacki. Proti igralkam iz najboljše deseterice tako drži rekord 8-3. O njeni psihološki moči priča dejstvo, da je letos dobila 13/19 finalnih nizov. 

Danes je prikazala še eno izjemno solidno predstavo, ampak Stephensova je bila težak zaloga. Upirala se ji je 2 uri in 37 minut in ni ji bilo lahko, saj je bila Američanka tista, ki je pobegnila s prvim nizom. Na koncu so igralki ločile samo tri točke, kar pomeni, da bi zmaga lahko kljub gladkemu rezultatu v poslednjih dveh setih romala v katere koli roke. Svitolina je zabeležila 41 winnerjev in kar 63 neizsiljenih napak, kar prikazuje, kako zelo agresivno je morala igrati.

“Zame je bilo zelo pomembno, da v ta turnir stopim mentalno sveža. Imela sem težak drugi del sezone in presenečena sem nad tem, kako dobro sem se borila in kako sem ostala pozitivna. Skušala sem dobiti vsako točko. Pred seboj sem imela za opravit nalogo in s takšno miselnostjo sem tudi stopila na igrišče. Nadaljevala sem v tej smeri, kar me je naredilo močnejšo. Tisti težki trenutki so me naredili močnejšo. Uživam v tem. Skušala sem ostati agresivna. Osredotočala sem se na prve štiri udarce izmenjav; da sem agresivna na returnu, še posebno na drugi začetni udarec. Udarec mora biti agresiven ne iz roke, ampak iz nog. Udarjala sem iz nog, se dobro premikala in sledila napadom, tako kot mi je naročil trener.”