WTA Rim: Hercogova mimo 1. nosilke v glavni turnir

Polona Hercog v Rimu uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog v Rimu uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)

Slovenija bo po zaslugi dobrih predstav Polone Hercog v Rimu imela svojega predstavnika tako v moški kot tudi ženski konkurenci. Pri moških je nastop v glavnem delu turnirja že imel zagotovljen Aljaž Bedene, medtem ko se je 27-letna Štajerka tja prebila skozi kvalifikacijsko sito. 

Polona Hercog v Rimu uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)
Polona Hercog v Rimu uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je po prepričljivi zmagi v 1. krogu kvalifikacij še tretjič v karieri z 2:0 v nizih ugnala tudi Srbkinjo Aleksandro Krunić. V Moskvi rojena 25-letna tenisačica je v kvalifikacijah močnega turnirja v Rimu nosila vlogo 1. nosilke, a na koncu znova morala priznati premoč dve leti starejši Slovenki. Slednja je za zmago s 7:6(4) in 6:4 potrebovala uro in 52 minut.

Znova proti Kuznetsovi

Krunićevi se je po odpovedi Petre Kvitove vseeno nasmehnila sreča in je kljub porazu v kvalifikacijah dobila mesto v glavnem delu turnirja, kjer se bo pomerila proti Italijanki Roberti Vinci. Hercogova se bo na drugi strani še drugič v mesecu dni pomerila z Rusinjo Svetlano Kuznetsovo, katero je izločila v četrtfinalu WTA turnirja v Carigradu.

Bedene še četrtič proti Luksemburžanu

Tudi v moški konkurenci bo Slovenija imela svojega predstavnika. Po tem, ko je izpustil nastop v Madridu, bo poizkušal do novega dobrega rezultata priti Aljaž Bedene, ki se bo v 1. krogu turnirja še četrtič v karieri pomeril proti Gillesu Mullerju. Luksemburžan je do sedaj dobil vse tri medsebojne obračune, še nikoli pa se tekmeca med seboj nista pomerila na pesku. Peščena podlaga bi vsekakor morala bolj ustrezati Ljubljančanu, ki bi se v primeru zmage pomeril proti Južnoafričanu Kevinu Andersonu.

WTA Premier Internazionali BNL d’Italia (Rim, $3,351,720), pesek, posamezno
Kvalifikacije, 1. kolo:  Hercog P. (SLO/13) -Di Sarra F. (Ita/WC) 6:3, 6:3
Kvalifikacije, 2. kolo: Hercog P. (SLO/13) – Krunić A. (Srb/1)
1. kolo: Kuznetsova S. (Rus) – Hercog P. (SLO/Q) 6:7(4), 4:6

Dvojice:
1. kolo: King V./Srebotnik K – (WC)Chiesa D./Matteucci A.
1. kolo: Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – Medina Garrigues A./Parra-Santonja A.

ATP Masters Internazionali BNL d’Italia (Rim, €4,872,105), pesek, posamezno
1. kolo: Bedene A. (SLO) – Muller G. (Luk)