Alexander Zverev potolkel skromnega Dominica Thiema

21-letni Nemec je v finalu turnirja v Madridu prišel do tretjega naslova serije Masters. Na zadnji stopnički je klonil samo enkrat in tudi danes je deloval suvereno od prve točke naprej. Dominic Thiem mu nikakor ni mogel konkurirati, vse skupaj je bilo dovolj le za poraz s 6:4 in 6:4. 

Alexander Zverev najboljši v Madridu (Foto: Facebook)

To ni bil dan Dominic Thiema, ki se je sicer skušal upirati in skozi tekmo spreminjati taktiko, a vse zaman. Zverev ga je nenehno nadigraval, ga potiskal nazaj z močnimi in prodornimi udarci z obeh strani, še posebno pa s svojim začetnim udarcem, ki je bil danes v najboljši izvedbi. Včasih mu zataji forehand, toda ne danes. Še tisto priložnost, ki jo je imel Thiem, pa jo je zapravil kar sam s kakšno grdo neizsiljeno napako. Bil je vidno nervozen, kar se je kazalo tudi v odstotkih žog, ki jih je z backhand strani udaril s spinom. Teh je bilo kar za 20 odstotkov manj kot v prejšnjih tekmah, kar kaže na to, da ni imel sproščene roke.

Žogice so padale kratke ali pa v avt, kar je s pridom izkoristil Zverev, ki je s komaj 21 leti nabral zavidljivo število Masters zmag. V Madridu je bil praktično nedotakljiv, samo enemu igralcu se je uspelo prebiti do ene same samcate brejk priložnosti, pa še ta je ostala neizkoriščena. Skupno gledano je bila to njegova 8. turniska zmag v 12 finalih. Sascha ima železne živce. Vsega skupaj je bilo konec v 1 uri in 18 minutah. 

Oba igralca se jutri odpravljata v Rim, kjer bomo videli, koliko moči jima je še ostalo. Zverev še vedno leti na krilih zmag v Münchenu prejšnji teden.