WTA Osaka: Ameriška najstnica zmagovalka Osake

Ashlyn Krueger (Foto; WTA Twitter)

Devetnajstletna Američanka Ashlyn Krueger je presenetljiva zmagovalka ženskega teniškega turnirja WTA 250 v Osaki. V finalu je s 6:3 in 7:6 (6) premagala Kitajko Zhu Lin ter si priborila prvi naslov v karieri, s katerim bo močno napredovala na lestvici WTA, kjer je bila nazadnje na 108. mestu.

Ashlyn Krueger (Foto; WTA Twitter)

Zmaga v finalu je za igralko iz Teksasa le češnja na torti po izjemnem tednu, v katerem tekmicam ni oddala niti niza. Bržkone pa je ena tistih igralk, na katero bo treba biti v prihodnjem letu pozoren, saj je nastopila šele na 11. turnirju WTA v karieri in si priborila prvo zmago.

Kitajka pa je tokrat zamudila priložnost za drugo turnirsko zmago. Februarja je slavila na odprtem prvenstvu Tajske. V finale je šla kot favoritinja, tudi v dobri formi, saj je na nedavnem odprtem prvenstvu ZDA ugnala tudi Belorusinjo Viktorijo Azarenka.

Mlada Ashlyn Krueger je blestela predvsem na servisu in nanizala sedem asov. V prvem nizu je tekmici odvzela servis v prvem poskusu in po 36 minutah dobila niz. V drugem je bilo bolj napeto, saj je prvopostavljena Kitajka povedla, a je tudi Američanki uspelo tekmici odvzeti servis in po podaljšani igri je bila tekma končana po dobri uri in pol, Krueger pa je dobila levji delež iz skupnega nagradnega sklada 242.940 evrov.

* Izidi: finale:
Ashlyn Krueger (ZDA) – Lin Zhu (Kit/1) 6:3, 7:6 (6).

Vir: Tenis Slovenija, STA