Davisov pokal: Avstralija, Finska, Velika Britanija in Kanada v četrtfinalu

Davisov pokal

Ob reprezentancah Češke, Srbije in Nizozemske, ki so napredovale v petek, so si vstopnico za Malago konec novembra v soboto priborile še izbrane vrste Kanade, Avstralije in Finske. V nedeljo pa sta postali znani še zadnji četrtfinalistki iz skupin A in B.

Davisov pokal

V skupini A (Bologna) so si Kanadčani zagotovili prvo mesto že po prvi zmagi med posamezniki. Branilci lanske zmage so pred tem v skupini s po 3:0 ugnali tako Italijo kot Švedsko. Tokrat so proti Čilu slavili z 2:1.

V nedeljo je imela Italija priložnost, da si bodisi z zmago bodisi s porazom 1:2 na zadnji tekmi proti odpisani Švedski zagotovi napredovanje v četrtfinale.

Lanski finalisti Avstralci so si iz skupine B (Manchester) z zmago proti Švici s 3:0 priigrali nastop med najboljšimi osmimi. Drugo vstopnico za Malago so si v nedeljo priborili tenisači Velike Britanije.

Znani četrtfinalisti Davisovega pokala

V skupini C (Valencia) si je prvo mesto zagotovila Češka, ki je s 3:0 premagala Srbijo. Ta bo v Malago potovala kot drugouvrščena reprezentanca. Za častno tretje mesto sta se v nedeljo pomerili izbrani vrsti domače Španije in Južne Koreje.

V skupini D (Split) je že dan prej napredovala Nizozemska, nato pa si je četrtfinale zagotovila še reprezentanca Finske, potem ko je po dveh posamičnih tekmah že dosegla skupno zmago. V nedeljo je potekal še dvoboj prvouvrščene Nizozemske in odpisane Hrvaške.

Izločilni boji bodo na sporedu med 21. in 26. novembrom.

Vir: Tenis Slovenija, STA